Virtuaalihevonen - a SIM game horse

Mafioso DES

Kantakirjattu III-palkinnolla (KTK-III)
KRJ-II, ERJ-II, ERL-II


© noah. © noah.

Virallinen nimi:
Syntymäaika:
Rotu:
Sukupuoli:
Säkäkorkeus:

Mafioso DES (VH05-011-5465)
18.01.2009 (VARL)
hannover
ori
167cm

Omistaja:
Kasvattaja:
Ex-omistaja:
Painotus:
Koulutustaso:

noah, virtuaalinoah(at)gmail.com
Granehill Warmbloods
Wincare, Diamonte
yleispainotus (&valjakko)
Re: 160cm, Ko: VaA

Mafioso DES täytti 3v. 11.06.2009.

Ostaessani tätä hevosta mietin että mitäköhän meidän yhteistyöstämme mahtaa tulla. Ori oli ollut pitkän aikaa entisellä omistajallaan Diamontella ja todennäköisesti hän oli jo tottunut herran oikkuihin, mutta minä niistä mitään tietämättömänä ostin tämän kaikilla tavoin upean suorittajan. Niin saapui Mafioso DES tallille ja herätti oikein ihastusta kulkiessaan punarautiaana leiskuvan ulkomuotonsa kanssa tulen tavoin hoitajan edellä. Luonteeltaan herra on kovin nimensä mukainen, räiskyvä gangsteri. Se ei juurikaan piittaa muista. Juurikaan-sanan käyttö siitä, sillä Mafiosolla esiintyi jo varhaisessa meille tulon vaiheessa sille nykyään ominaisia tapoja, täysi hallinta omasta karsinastaan, pieni huolimattomuus käsittelijöiden suhteen ja erityisesti kipakkuus ratsastettaessa. 

Käsiteltäessä Mafioso saattaa unohtaa olemassaolosi. Jos se huomaa jotain erittäin mielenkiintoista, tai muuten vaan jotain joka mielenkiinnossa ylittää hoitajan saman arvon, voi taluttaja huomata olevansa pian alakynnessä. Orin suhteen ei olla vielä keksitty mikä sen pitäisi kokonaan aisoissa. Mafiosolla, tai Maffella, on tapana kiskoa naruaan ja käyttäytyä muutenkin arvaamattomasti. Laitumelle tai tarhaan kävelyä pidempää matkaa ei ole suositeltavaa taittaa ilman suitsia ja mahdollisesti raippaa pitämään orin aisoissa. Jos taluttaja haluaa pysähtyä paikalleen kokoamaan kadonnutta hallintaansa hevosesta, Maffe kyllä pysähtyy, mutta pyörii väkkärän tavoin pysähtyjän ympärillä. Hoidettaessa Mafioso ei ole juurikaan sen helpompi. Se on verrattain helppo hoitaa, se antaa sinun puhdistaa kaviot ja sietää pitkälti kaiken toiminnan ympärillään. Se ei pure eikä potki, mutta saattaa taintua jossain vaiheessa hulinoimaan heittelemällä harjoja paikkoihin joissa niiden ei pitäisi olla. Yksi erityisen hauska leikki orin mielestä on hoitajan töniminen, joten se saattaakin, kun sitä vähiten odotat, tönäistä sinua kun olet hakemassa esimerkiksi harjoja. Yleensä sille raivostumisella ei ole mitään vaikutusta, ori taantuu samantien kun on saanut jekkunsa tehtyä, mutta jää jännittyneenä odottamaan uutta tilaisuutta kaataa vaikka pesua varten tarkoitettu ämpäri tai ruokinta-aikana pesukarsinan viereen ruokinta-huoneen eteen kerääntyvän ruoka-astiapinon. Yleensä kun pesukarsinassa kolisee, tietää että Maffe se siellä vain on. Ori ei mitenkään ole hankalasti hallittavissa, eikä se tosiaankaan ryöstä, mutta käyttäytyy hieman epäreilusti kaitsijoitaan kohtaan.

Mafioson voi hyvin sijoittaa ulos täysin yksinään. Se ei muita hevosia juurikaan kaipaa, mutta saattaa ihmetellä pienimpien ponien pikkuista kokoa niiden ärsyttämisen ohella, jos käy niin että ne samaan tarhaan sijoitettaisiin. Tapana on ollut tarhata Maffe yksin. Sillä on laitumella aina hieman kinaa muiden orien ja orinmielisen kanssa, mutta se viihtyy myös paljon omissa oloissaan hieman orilauman ulkopuolella. Ulkona oleminen muutenkin pitää Maffen jännittyneenä. Se ei niinkään halua keppostella, kuten hoidettaessa, eikä unohtaa olemassaoloasi, kuten talutettaessa, mutta tilanteesta riippuen sen huomio muusta ympäristöstä ei herkeä hetkeksikään. Mafioson talliintulijoiden tervehtimishirnahdus hieman haastavalla sävyllä on jo tullut tallissa liikkujille tutuksi.

Ratsastettaessa Mafioso vaatii osaavan ratsastajan. Se ei tee mitään ilmaiseksi, eikä vähiten edes halua päästää ratsastajaa selkään. Nopeat ja varmat otteet saavat orin hieman hämmennyksiin, mutta siitä on erityisesti apua selkäännousemistilanteessa kun Maffe pyörii ympärillä. Raipan käyttö ei ole kiellettyä tässä tilanteessa. Selkään päästyäsi ori saattaa vaatia pikaisen kurinpalautuksen jollei se halua liikkua eteenpäin, mutta pian olet taas tilanteen herra. Ratsastettaessa tilanteen herruus on helpoin säilyttää, sillä osaavan ratsastajan kanssa Mafioso oikein haluaa miellyttää. Omissa rajoissaan tietysti. Kun kaikki muut on hyvin, ori voi keskittyä suoritukseen. Sillä on todella näyttävät askellajit eikä se pelkää vauhtia. Ratsastajan tulee muistaa tasainen käsi ja -istunta, jotta kaikkien tasapaino olisi kunnossa ja mieli positiivinen. Ensimmäisen virheen sattuessa Mafioso saattaa kiukutella jonkun aikaa, kurinpalautus on aina hyvä idea. Mafioso on erittäin hyvä puurtamaan pieniä asioita. Se tekee mitä pyydät, mutta myös kuumuu helposti jos pyydät/rajoitat sitä liikaa. Pienet pukit tai ryöstöyritykset eivät ole harvinaisia kun ratsastus alkaa näyttää liian lennokkaalta. Nopea raipan napautus ja pohjeavut palauttavat oriin hallintaan.

Kouluratsastus on ratsastuslajeista ainoa jossa Maffe käyttäytyy haastavasti. Esteillä siitä tulee oikein kuuliainen ja nopeasti reagoiva ratsu, jota on ilo ratsastaa. Siltä onnistuu nopeat käännökset ja vauhdit yhtä lailla kuin hidastamiset ja esteiden ylityksetkin. Se ei ole vielä tähän mennessä koskaan kieltänyt estettä jos vain ratsastaja on tehnyt oman osansa huolella. Estettä Maffe ei ylitä, jos joku asia lähestymisestä tasapainoon on pielessä. Se tuntuu ajattelevan ettei viitsi nähdä vaivaa huonon suorituksen tekemiseen. Yhtä lailla se tuntuu myös ottavan huomioon käytöksessään sen, että esteillä pystyy polttamaan ylimääräistä energiaa helpommin kuin kouluratsastuksessa. Maffe on kuitenkin pohjimmiltaan loistava kouluratsu, eikä sitä sovi aliarvioida.

Kun Maffe saapuu kilpailupaikalle, kaikki kuulevat sen. Se hirnahtaa pariin kertaan terävästi kertoakseen muille että se on saapunut ja sitten sen trailerin suunnalta saattaa kuulua epämääräistä kolinaa ja kiroilua noin yleisestikin. Itse lastaus tai purku ei ole ongelma, se on se hoitovaihe joka nostattaa hieman meteliä. Kotopiirin ulkopuolella Mafiososta on tullut hieman myös säpsy, lisättynä siihen vilkkauteen mikä siltä normaalistikin löytyy. Sitä on edelleen toki helppo hallita selästä käsin, mutta maasta suunnattuna kannattaa olla toinen kaveri mukana auttamassa. On ikävä kun ori kujeilee kanssasi kilpailujen hoitotilanteessa ja lopuksi pääsee vielä irti tekemään tuttavuutta muiden hevosten kanssa. Tuttavuusleikkeihin kuuluvat uhittelevuus ja nopeat käänteet, joten suurin osa kanssakilpailijoista ei arvosta häiriötä keskittymisessään.

Kokonaisuudessaan ori on viihdyttävä, mutta vaativa hevonen. Siltä voi vaatia asioita myös, mutta se toteuttaa ne vaihtelevalla huolellisuudella. Se ei kaikessa älykkyydessään halua tuhlata liikaa aikaa turhanpäiväiseen asiaan. Mafioso DES ei tosiaankaan jätä ketään kylmäksi, oli se sitten hoitaja joka saa lämmön päälle juostessaan orin perässä, tai sitten oriin hyvin mieltynyt ratsastaja, joka ei pysty jättämään orin ajattelua rauhaan edes iltojen ajaksi.

i. Decision
- hann, yleis
ii. Dalmaro
- hann, evm
ie. Dakarina
- hann, evm
e. Dekada
- hann, yleis
ei. Duncan
- hann, evm
ee. Drama & Dirty
- hann, evm

Suvussa rotuja: hannover

Mafioso DES on suvultaan oikein herkku. Molemmat sen vanhemmista ovat kilpailleet esteillä menestyksekkäästi, vaikka sen suku koostuukin pääasiassa harrastehevosista aivan viimeisimpää polvea lukuunottamatta. Sen isä, Decision, on tummanpunaruunikko hannoverori, joka on menestynyt sekä koulu- että estekilpailuissa. Se on myös osaltaan ollut vaikuttamassa hannoverjalostukseen lähes kymmenellä jälkeläisellään. Luonteeltaan Decision on herttainen tumma herrasmies, joten sitä ihmetteleekin että mistä Mafioso on saanut geenit käytösmalliinsa, vai onko kaikki toiselta hevoselta kasvuiässä opittua. ii, Dalmaro, on pitkään elänyt Saksalainen harrasteratsu, jonka paras suoritus jäi esteratsastuksessa Saksan mestaruuskilpailuiden viidenteen sijaan. On otettava kuitenkin huomioon että ori pääsi karsinnoissa kilpailemaan mestaruuskilpailuihin, eikä jäänyt kauas palkintopallista. Dalmaro on sittemmin ruunattu ja Decision onkin sen ainoa jälkeläinen. Joka on harmi, sillä jos harrasteratsusta polveutuu näin upeita esteratsuja, on jossain menty vikaan. ie, Dakarina, on menestynyt erittäin hyvin. Se on kilpaillut menestyksekkäästi ja sitä on käytetty jonkun verran jalostukseen. Valitettavasti tamman elämää on aina varjostanut loukkaantumiset, vaikka myöskin suuret onnistumiset, esimerkiksi olympiajoukkueeseen valinta.

e. Dekada, on yleispainotteinen punaruunikko hannovertamma, joka on kuuleman mukaan äärimmäisen kiltti ja helppo ratsastaa ja hoitaa. Se on kilpaillut loistavalla menestyksellä niin koulu- kuin estekilpailuissa, mutta sen menestys on selvästi havaittavissa estepuolella, jossa se on sijoittunut monessa kilpailussa. Dekada on kuitenkin myös koulussa kunnostautunut, ja oli esimerkiksi 42/613 KRJ-Cupissa vuonna 2009. Dekadaa on käytetty hannoverjalostuksessa neljän varsan verran. Mafioso on kuitenkin sen ainoa orivarsa, ja valitettavasti muista sen jälkeläisistä ei ole enempää tietoa niin luonteen kuin kilpailumenestyksenkään saralta. Dekada on suvultaan peräisin Saksasta, jossa sen elämä ei alkanut parhaimmissa puitteissa. Sen emä oli menossa teuraaksi kun Dekada syntyi ja se on sen jälkeen pysynyt pääasiassa saman omistajan omistuksessa. Tamma on nykyisin Desagradon yksi vakitammoista ja luonteensa puolesta sen tulevaisuutta povataan siitostammana. 

KILPAILUKALENTERI

Kantakirjattu III-palkinnolla virtuaalisessa hevoskantakirjassa
ERJ-II (2+50+15,75+14,6+10=92,35 = ERJ II) palkittu Esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa.
ERL-II (85,97 % = ERL-II) palkittu Virtuaalisten Esteratsujen Laatuarvostelussa.
KRJ-II (23 (8+7+8) - 40 - 20 - 0 - 7,5 = 90,5 p. KRJ II) palkittu Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa.

147 kpl ERJ-sijoituksia, joista 22 voittoja
93kpl KRJ-sijoituksia, joista 18 voittoja
2kpl MEJ-sijoituksia

10.09.2009 NJ Wincare - hannoverorit - Anette N. > BIS4, MVA-sert, JS
20.02.2011 NJ X - hannoverit - Kati S (pt. Peppi S) > BIS5, MVA-sert, JS

16.08.2009 ERJ Virallinen - 90 cm > 05/30
16.08.2009 ERJ Virallinen - 90 cm > 04/30
13.08.2009 ERJ Stud Caruso - 120 cm > 07/100
05.08.2009 ERJ Wincare - 160 cm > 02/30
05.08.2009 ERJ Wincare - 140 cm > 02/30
05.08.2009 ERJ Wincare - 130 cm > 01/30 !
04.08.2009 ERJ Pisara - 80 cm > 03/60
04.08.2009 ERJ Wincare - 160 cm > 01/30 !
04.08.2009 ERJ Wincare - 160 cm > 03/30
04.08.2009 ERJ Wincare - 160 cm > 04/30
04.08.2009 ERJ Wincare - 130 cm > 03/30
04.08.2009 ERJ Retroradio - 90 cm > 10/100
03.08.2009 ERJ Wild Riders - 80-90 cm > 03/50
03.08.2009 ERJ Wincare - 160 cm > 05/30
03.08.2009 ERJ Wincare - 140 cm > 04/30
03.08.2009 ERJ Retroradio - 90 cm > 06/100
02.08.2009 ERJ Virallinen - 70 cm > 03/30
02.08.2009 ERJ Wincare - 160 cm > 03/30
02.08.2009 ERJ Wincare - 140 cm > 04/30
02.08.2009 ERJ Wincare - 140 cm > 01/30 !
02.08.2009 ERJ Retroradio - 90 cm > 02/100
01.08.2009 ERJ Wincare - 160 cm > 02/30
01.08.2009 ERJ Wincare - 130 cm > 02/30
01.08.2009 ERJ Retroradio - 90 cm > 05/100
31.07.2009 ERJ Wincare - 130 cm > 01/30 !
31.07.2009 ERJ Gwen Ponies - 110 cm > 02/30
31.07.2009 ERJ Kultahuisku - 130 cm > 10/100
30.07.2009 ERJ Wincare - 130 c > 05/30
30.07.2009 ERJ Nepola - 110-120 cm > 05/45
30.07.2009 ERJ Nepola - 100 cm > 02/45
29.07.2009 ERJ Nepola - 90 cm > 06/36
28.07.2009 ERJ Daftmor - 100 cm > 01/30 !
28.07.2009 ERJ Nepola - 100 cm > 06/49
28.07.2009 ERJ Nepola - 90 cm > 03/50
28.07.2009 ERJ Nepola - 50-60 cm > 06/44
28.07.2009 ERJ Daftmor - 60 cm > 02/30
27.07.2009 ERJ Nepola - 80 cm > 04/39
27.07.2009 ERJ Nepola - 50-60 cm > 05/26
27.07.2009 ERJ Daftmor - 80 cm > 02/30
26.07.2009 ERJ Stud Monument - 110 cm > 10/74
24.07.2009 ERJ Stud Monument - 110 cm > 10/89
23.07.2009 ERJ Daftmor - 100 cm > 05/30
23.07.2009 ERJ Daftmor - 80 cm > 03/30
21.07.2009 ERJ Stud Monument - 110 cm > 07/89
18.07.2009 ERJ Faxon Sporthorses - 150 cm > 02/23
17.07.2009 ERJ Faxon Sporthorses - 150 cm > 01/28
17.07.2009 ERJ Március - 120 cm > 06/50
16.07.2009 ERJ Március - 40 cm > 05/57
16.07.2009 ERJ Stewart - 80 cm > 10/100
16.07.2009 ERJ Stewart - 70 cm > 03/100
16.07.2009 ERJ Stewart - 60 cm > 05/100
15.07.2009 ERJ Március - 40 cm > 02/64
07.07.2009 ERJ Ferraro - 140 cm > 02/50
05.07.2009 ERJ Ylläri - 100 cm > 03/50
05.07.2009 ERJ Hafrena - 50 cm > 07/61
05.07.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 70 cm > 04/63
04.07.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 70 cm > 02/63
03.07.2009 ERJ Hafrena - 60 cm > 05/48
03.07.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 120 cm > 02/50
03.07.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 100 cm > 01/64 !
02.07.2009 ERJ Kielletty - 70 cm > 04/50
01.07.2009 ERJ Hafrena - 50 cm > 01/61 !
01.07.2009 ERJ Hafrena - 40 cm > 07/45
01.07.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 110 cm > 01/55 !
01.07.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 100 cm > 06/64
01.07.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 60 cm > 02/63
30.06.2009 ERJ Safir - 70 cm > 10/100
30.06.2009 ERJ KK Tähdenlento - 40 cm > 06/100
30.06.2009 ERJ Desuka - 130 cm > 06/60
29.06.2009 ERJ Safir - 90 cm > 04/100
29.06.2009 ERJ Safir - 80 cm > 04/100
23.06.2009 ERJ Barrier Stall - 140 cm > 01/30 !
21.06.2009 ERJ Salasana - 120 cm > 03/40
21.06.2009 ERJ Barrier Stall - 140 cm > 02/30
20.06.2009 ERJ Március - 150 cm > 02/49
20.06.2009 ERJ Ferraro - 140 cm > 01/50 !
19.06.2009 ERJ Salasana - 120 cm > 05/40
17.06.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 60 cm > 03/34
17.06.2009 ERJ Reeyah Ponies - 80 cm > 03/40
16.06.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 100 cm > 02/38
16.06.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 60 cm > 01/34 !
16.06.2009 ERJ Krug Stallion - 160 cm > 04/60
15.06.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 90 cm > 03/41
12.06.2009 ERJ Cosgrove - 150 cm > 03/50

09.06.2009 ERJ Elegancia - 120-130 cm > 05/38
09.06.2009 ERJ Destination Hades - 80 cm > 04/81
07.06.2009 ERJ Mêl Seren - 100 cm > 03/30
07.06.2009 ERJ Destination Hades - 80 cm > 08/74
07.06.2009 ERJ Allu Express - 120 cm > 04/27
07.06.2009 ERJ Naturael - 90 cm > 07/70
07.06.2009 ERJ Naturael - 80 cm > 07/55
07.06.2009 ERJ Dourado - 70 cm > 03/28
06.06.2009 ERJ Accusal - 60 cm > 05/45
06.06.2009 ERJ Naturael - 130 cm > 07/58
05.06.2009 ERJ Naturael - 130 cm > 01/58 !
03.06.2009 ERJ Accusal - 100 cm > 03/58
01.06.2009 ERJ Accusal - 120 cm > 05/62
01.06.2009 ERJ Valkeneva - 60 cm > 01/30 !
31.05.2009 ERJ YT Jinn - 120 cm > 04/40
31.05.2009 ERJ Kielletty - 80 cm > 06/50
23.05.2009 ERJ B&W - 150 cm > 04/42
22.05.2009 ERJ B&W - 140 cm > 04/50
22.05.2009 ERJ Hafrena - 70 cm > 06/43
22.05.2009 ERJ Jefton Ponies - 80 cm > 07/60
22.05.2009 ERJ Barrier Stall - 60 cm > 03/30
22.05.2009 ERJ Stewart - 140 cm > 04/42
20.05.2009 ERJ B&W - 150 cm > 05/49
20.05.2009 ERJ Krug Stallions - 150 cm > 05/30
20.05.2009 ERJ Katkoviis - 60cm > 04/21
19.05.2009 ERJ Katkoviis - 70cm > 02/21
19.05.2009 ERJ Krug Stallions - 150 cm > 01/30 !
18.05.2009 ERJ Katkoviis - 80 cm > 01/16 !
18.05.2009 ERJ Katkoviis - 60cm > 03/21
18.05.2009 ERJ Stewart - 120 cm > 04/50
17.05.2009 ERJ Krug Stallions - 150 cm > 01/30 !
16.05.2009 ERJ Louves - 120 cm > 01/21 !
15.05.2009 ERJ Nöff - 100 cm > 02/40
11.05.2009 ERJ Naturael - 140 cm > 02/50
11.05.2009 ERJ Naturael - 130 cm > 02/50
09.05.2009 ERJ Naturael - 130 cm > 05/50
23.04.2009 ERJ Forwice - 140 cm > 06/40
21.04.2009 ERJ Forwice - 140 cm > 05/40
19.04.2009 ERJ Maple's Stable - 120 cm > 06/65
18.04.2009 ERJ Forwice - 140 cm > 01/40 !
18.04.2009 ERJ Maple's Stable - 120 cm > 03/65
17.04.2009 ERJ Maple's Stable - 120 cm > 04/65
14.04.2009 ERJ Headway - 140 cm > 01/41 !
12.04.2009 ERJ Gräslund - 120 cm > 04/50
11.04.2009 ERJ Krofnock Ranch - 130 cm > 05/50
11.04.2009 ERJ Gräslund - 120 cm > 03/50
11.04.2009 ERJ Aworei - 120 cm > 05/30
10.04.2009 ERJ Torstai - 130 cm > 06/40
09.04.2009 ERJ Hämy - 140 cm > 03/19
07.04.2009 ERJ Hämy - 130 cm > 03/19
06.04.2009 ERJ Hämy - 140 cm > 03/19
03.04.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 110 cm > 01/41 !
02.04.2009 ERJ Rowea's Dynamices - 110 cm > 01/41 !
20.03.2009 ERJ Gräslund - 120 cm > 06/50
20.03.2009 ERJ Prize team - 130 cm > 03/51
21.01.2011 ERJ X - 100cm > 4/30
23.01.2011 ERJ X - 100cm > 4/30
23.01.2011 ERJ X - 100cm > 5/30
18.01.2011 ERJ X - 120cm> 5/40
18.01.2011 ERJ X - 130cm > 5/60
19.01.2011 ERJ X - 110cm> 5/40
20.01.2011 ERJ X - 110cm> 6/40
24.01.2011 ERJ X - 150-170cm > 4/30


15.11.2009 KRJ Faxon Sorthorses - Va A > 01/16 !
10.11.2009 KRJ Faxon Sorthorses - Va A > 02/23
01.11.2009 KRJ KK Bailador - He A > 02/11
31.10.2009 KRJ Rajaton - Va A > 01/100 !
27.10.2009 KRJ Rowea's Dynamices - Va B > 04/16
25.10.2009 KRJ Bownien - Va A > 01/27 !
23.10.2009 KRJ Bownien - Va A > 06/40
21.10.2009 KRJ Rownshock - Va A > 03/100
21.10.2009 KRJ Maple's Stable - Va A > 06/40
21.10.2009 KRJ Maple's Stable - Va B > 06/40
14.10.2009 KRJ Rowea's Dynamices - Va A > 01/15 !
14.10.2009 KRJ Duren - Va A > 01/50 !
13.10.2009 KRJ Duren - Va A > 06/50
12.10.2009 KRJ Rowea's Dynamices - Va B > 03/26
11.10.2009 KRJ Duren - Kür Va A > 05/50
11.10.2009 KRJ Duren - Va B > 03/50
10.10.2009 KRJ Duren - Va A > 01/50 !
09.10.2009 KRJ Duren - Va A > 02/50
05.10.2009 KRJ Duren - Kür Va B > 04/50
05.10.2009 KRJ Duren - Va B > 03/50
04.10.2009 KRJ Daftomor - Va A > 05/30
04.10.2009 KRJ Daftomor - Va B > 04/30
03.10.2009 KRJ Cherien - He A > 03/50
02.10.2009 KRJ Daftomor - Va B > 05/30
01.10.2009 KRJ Daftomor - Va A > 02/30
01.10.2009 KRJ Daftomor - Va B > 03/30
01.10.2009 KRJ Daftomor - Va B > 04/30
30.09.2009 KRJ Daftomor - Va B > 05/30
29.09.2009 KRJ Viola - Va B > 07/50
28.09.2009 KRJ Daftomor - Va A > 04/30
28.09.2009 KRJ Daftomor - Va B > 05/30
27.09.2009 KRJ Daftomor - Va A > 02/30
27.09.2009 KRJ Daftomor - Va B > 04/30
27.09.2009 KRJ Viola - He A > 07/50
05.09.2009 KRJ Viisvitonen - Va A > 01/30
30.08.2009 KRJ Marywood's Warmbloods - Va A > 03/16
30.08.2009 KRJ Marywood's Warmbloods - Va A > 03/25
28.08.2009 KRJ Millionaires - Va A > 03/30
27.08.2009 KRJ Millionaires - Va B > 04/30
26.08.2009 KRJ Millionaires - Va B > 01/30 !
26.08.2009 KRJ Ljusgård - Va B > 01/40 !
25.08.2009 KRJ Ljusgård - Va B > 02/40
21.08.2009 KRJ Stewart - Va A > 03/23
04.08.2009 KRJ Rustler - Va A > 02/50
03.08.2009 KRJ Wild Riders - He B > 05/50
03.08.2009 KRJ Rustler - Va A > 03/50
02.08.2009 KRJ Rustler - Va A > 02/50
01.08.2009 KRJ Cecam Shetlands - He C > 02/50
30.07.2009 KRJ Think Twice Warmbloods - Va A > 01/30 !
30.07.2009 KRJ Tammela - Va A > 03/28
22.07.2009 KRJ Cecam Shetlands - He B > 04/50
22.07.2009 KRJ Cecam Shetlands - He C > 07/50
02.07.2009 KRJ Hiprakka - Va A > 02/26
01.07.2009 KRJ Március - Va B > 05/61
30.06.2009 KRJ Wincare - Va A > 04/40
30.06.2009 KRJ Wincare - Va B > 02/40
30.06.2009 KRJ Rustler - Va B > 06/50
29.06.2009 KRJ Rustler - Va A > 01/50 !
29.06.2009 KRJ Mistake - Va A > 01/50 !
29.06.2009 KRJ Mistake - He A > 02/50
28.06.2009 KRJ Rustler - Va A > 06/50
28.06.2009 KRJ Rustler - Va B > 05/50
28.06.2009 KRJ Rustler - Va B > 03/50
27.06.2009 KRJ Mistake - He A > 07/50
27.06.2009 KRJ Mistake - He B > 06/50
26.06.2009 KRJ Fiktio - He C > 06/50
23.06.2009 KRJ Barrier Stall - Va B > 02/30
22.06.2009 KRJ Barrier Stall - Va B > 01/30 !
22.06.2009 KRJ Barrier Stall - Va B > 01/30 !
20.06.2009 KRJ Barrier Stall - Va B > 04/30
19.06.2009 KRJ Heathland - KN Special > 01/30 !
19.06.2009 KRJ Rowea's Dynamices - He A > 04/50
17.06.2009 KRJ Step Ponies - Va B > 05/50
16.06.2009 KRJ Rowea's Dynamices - He C > 01/39 !
15.06.2009 KRJ Step Ponies - He B > 03/50
02.05.2009 KRJ Salasana - Va A > 03/25
27.04.2009 KRJ Calmosh Dressage - Va A > 02/40
24.04.2009 KRJ Rowea's Dynamices - Va B > 01/39 !
24.04.2009 KRJ Nigweth - Va A > 04/24
23.04.2009 KRJ Gräslund - Va A > 05/40
20.04.2009 KRJ Tropica - Va A > 05/40
19.04.2009 KRJ Tropica - Va A > 02/40
17.04.2009 KRJ Tropica - Va A > 02/40
16.04.2009 KRJ Ryss it! Factory - He A > 07/100
16.04.2009 KRJ Tropica - Va A > 05/40
14.04.2009 KRJ Aworei - Va A > 07/50
12.04.2009 KRJ Aworei - Va A > 02/30
09.04.2009 KRJ Gräslund - Va A > 03/50
07.04.2009 KRJ Rowea's Dynamices - Va B > 03/22
05.04.2009 KRJ Rowea's Dynamices - He A > 04/20
04.04.2009 KRJ Gräslund - Va A > 01/50 !
02.04.2009 KRJ Gräslund - Va A > 05/50


27.12.2010 MEJ X - 100cm > 3/35
29.12.2010 MEJ X - 110cm > 3/35

JÄLKELÄISET
Jalostuskäytössä.
29.01.2014 rp-o. Poniniemen Kingpin, e. Nerian Hazelbeth
11.05.2011 hann-o. Bentley Da, e. Porchera '91
15.03.2011 rp-t. Lent Lily Luxus, e. Rousseau Minette
06.01.2011 fwb-t. Lilywhite Lilith NK, e. Fender of W
01.01.2011 rp-o. Art Leszek, e. Art Eskarne
01.01.2011 rp-o. Cosa Nostra kel, e. Shanajca S4
25.08.2009 hann-o. Von Hedgehog W!, e. Sneaky Snap PB
26.07.2009 hann-t. Dolores W!, e. Sneaky Snap PB

PIVKIRJA

Tiistai 24.04.2012 - noah.
Tänään tuli Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelun huhtikuun tilaisuuden tulokset, ja Mafioso palkittiin KRJ-II-palkinnolla! Ihan mukiinmennyt suoritus, pisteitä kertyi seuraavanlaisesti: 23 (8+7+8) - 40 - 20 - 0 - 7,5 = 90,5 p. KRJ II. Vielä kun oltaisiin saatu muutama piste jäljeläisten kilpailutuloksista, mutta näin tälläkertaa :) Ei huono suoritus ollenkaan, jos Mafioson jälkeläiset joskus tulevat kilpailemaan kouluratsastuksessa, voidaan ehkä kokeilla uusintaa, mutta ei kyllä muuten.

Perjantaina 06.04.2012 - noah.
Maffe on ilmoitettu KRJ:n, ERJ:n sekä ERL:n laatuarvosteluihin vihdoinkin pitkän ajan jälkeen! Omistajana sain pienen patistelun jälkeen herran ilmottua tosiaan laatiksiin, ja nyt on vielä haussa muutama serti NJ:n näyttelyistä, jotta saadaan näyttelypuoleltakin tunnustusta kantakirjapalkinnon ohelle. Myhemmin mahdollisesti herra tarjolla uudelleen jalostukseen, katsotaan nyt miten laatuarvosteluissa käy.

Orii itse sai tällä viikolla viettää lomaa ja valmistautuminen laatuarvosteluihin on aloitettu. Viimeviikolla treenaus sujui muutaman erimielisyyden jälkeen melko hyvin. Treeni tosin painottui helpompaan tasoon, kuin mitä Maffella yleensä on esimerkiksi kisattu. Pikkuhiljaa herran ikääntyessä aloitetaan korkeampien koulu ja estetreenien vähentäminen porrastetusti, riippuen tietenkin siitä, miten ori jaksaa.

Keskiviikkona 07.03.2012 - noah.
Maffen sivut siirretty nettiin, webs.comiin. Sivuilla pientä päivittelyä jälkeläisten ja kuvien toimivuuden osalta, teksteistä korjattu kirjoitusvirheitä pois ja päiväkirja aloitettu aktiivisuuden mittaamiseksi.
Treeneissä herra on toiminut vaihtelevasti viimeaikoina, ja vuodenvaihteessa vasemman takasen loukkaantumisesta aletaan olla pikkuhiljaa toivuttu. Orii itse ei ainakaan näytä vaivojaan, jos sellaisia on ja eläinlääkärikin on todennut takajalan toipuneen loistavasti. Aletaan taas pikkuhiljaa rasittaa herraa enemmän, jotta saadaan taas koulutustason mukainen treenikunto kerättyä.

VALMENNUKSET

14.05.2010 - Valmentajana Carolin - Taso 150 cm
"Maffe eteni rauhallisessa, tasapainoisessa laukassa pystyä kohden, sait ohjattua oriin aivan suoraan esteelle eikä hypyssäkään ollut mitään moitittavaa. Korotinkin esteen tämän hypyn jälkeen 150 cm korkeudelle, tämän korkuisia esteitä olivat myös trippeli sekä tasaokseri. Pyysin sinua tulemaan uudestaan pystylle, tälläkään kertaa este ei tuottanut teille yhtään ongelmia missään mittakaavassa. Seuraavaksi tulitte trippelille, lähestymisessä keräsitte aika paljon vauhtia, mutta läpäisitte esteen silti aivan puhtaasti. Seuraavaksi tulitte tasaokserille, lähestymisessä et laskenut kunnolla askeleita ja ajauduitte liian lähelle estettä, vaikka Maffe yrittikin parhaansa tekemällä valtavan loikan melkein pystysuoraan sen etujalat tiputtivat ensimmäisen puomin alas. Pyysin sinua tulemaan uudelleen esteelle ja tällä kertaa katsomaan tarkasti ponnistuskohdan, nyt tulittekin hyvin ja rauhallisesti esteelle eikä sen ylityksessä ollut minkäänlaisia ongelmia."

10.05.2010 - Valmentajana Sofia - Taso 160 cm
"Toisen tunnin aikana keskityimme rataharjoituksiin. Rata oli melko yksinkertainen: ensimmäinen este oli pitkän sivun lopussa, toinen toisen pitkän sivun keskellä, kolmas este lävistäjällä ja neljäs este oli ykköseste toisesta suunnasta. Ennen kuin harjoittelimme rataa kokonaisuudessaan, lämmittelimme ensin jokaisella esteellä yksi kerrallaan. Maffe oli vauhdikas ja täynnä energiaa. Sait tehdä melkoisesti töitä matalilla esteillä, ettei ori olisi hypännyt liian kaukaa ja lähtenyt kaahaamaan esteen jälkeen. Kun olimme käyneet kaikki esteet läpi, alkoi ratsusikin rauhoittua. Korotin esteitä metriin, ja aloitimme rataharjoittelun. Ensimmäisillä kerroilla laukanvaihto lävistäjällä onnistui vähän huonosti, sillä Maffe lähestyi estettä melkoisessa vauhdissa ja jäi esteen jälkeen ristilaukalle. Kun sait Maffen pysymään rauhallisena ennen estettä, laukanvaihtokin sujui hyvin. Korotin välillä esteitä, jotta tehtävästä tulisi haastavampi. Lopuksi tein kakkosesteestä kahden esteen sarjan. Koska Maffe hyppäsi niin hyvin varsinkin loppua kohden, sain korotettua esteet 160cm:iin. Kokonaisuudessa tunti oli vauhdikas ja uuvuttava teille molemmille. Maffe oli vähän turhan energinen välillä, mutta varsinkin kun esteille tuli korkeutta lisää, se oli vain hyvä asia. Maffe jaksoi hyvin tunnin loppuun saakka hypätä. Ori on hyvä hyppäämään ratoja, eivätkä mitkään kaarteet tuota sille vaikeuksia."

09.05.2010 - Valmentajana Sofia - Taso 140 cm
"Alkuverryttelyn aikana laitoin kentälle erilaisia puomi- ja kavalettiharjoituksia, joita menitte aluksi ravissa ja lopuksi myös käynnissä. Maffe oli ollut todella rauhallisella tuulella, eikä pahemmin intoillut pienistä tehtävistä. Kun ori oli vertynyt tarpeeksi, aloitimme esteharjoitukset. Aluksi pitkällä sivulla oli neljän esteen sarja. Jokaisen esteen väliin tuli yksi laukka-askel. Kun esteille alkoi tulla pikkuhiljaa lisää korkeutta, alkoi Maffekin intoilla. Pää nousi pikkuhiljaa korkeuksiin ja askel venyi koko ajan pidemmäksi. Koska Maffe intoili niin kauheasti, ei ori meinannut saada yhtä askelta mahtumaan esteiden väliin. Sait onneksi ratsusi rauhoittumaan nopeasti, ja tunti sai jatkua. Kun sarja sujui hyvin kumpaankin suuntaan, tein teille viiden esteen jumppasarjan. Tämä oli Maffelle selvästi helpompi harjoitus, kun ei tarvinnut mahduttaa yhtäkään askelta esteiden väliin. Ori liiteli hienosti esteiden yli kerta toisensa jälkeen. Lopputunnista esteillä oli korkeutta 140cm. Lyhyesti sanottuna tuntinne meni todella hyvin, Maffe oli hyvällä tuulella ja sillä on erinomainen hyppytekniikka. Sinulla on hyvä ote hevoseesi ja yhteistyönne on moitteetonta."

02.01.2010 - Valmentajana Sanni S - Taso 120 cm
"Tänään aurinko suorastaan porotti pilvettömältä taivaalta, mitä otollisin päivä hikoilla kentällä. Diamonte verytteli Maffea valvovan silmäni alla. Korjasin jälleen muutamia pikkuvikoja, eniten sanomista saivat kohteekseni kätesi, jotka tuntuivat menevän joko liian alas tai sitten seilaavan sivuille. Tämän jälkeen siirryimme esteille, jälleen vuorossa olivat ne kuuluisat kavaletit. Ensimmäinen harjoitus oli jumppasarja, jolle lopulta tultiin ilman ohjia, silmät kiinni tuntuman saamiseksi. Et ainakaan hypännyt liikaa Maffen loikatessa ilmaan! Sietämättömästä kuumuudesta huolimatta Maffe jaksoi sarjan loppuun hyvällä temmolla, korvat hörössä. Toinen harjoitus oli neljän esteen rataharjoitus. Maffe meni upeasti, vain kerran sortui ylimääräiseen laukkaan. Annoin Diamontelle luva loppuverytellä orin ravissa ja siirtyä lopulta käyntiin."

01.01.2010 - Valmentajana Sanni S - Taso 110 cm
"Sää oli tänään paikoin hyvinkin pilvinen, tehden säästä vähän miedomman ratsastukselle. Diamonte verytteli jo Maffea laukassa pääty-ympyröillä kun saavuin kentän reunalle ihastelemaan ratsukon yhteistötä. Puutuin kuitenkin pian muutamiin pikkuvikoihin, joiden korjaamisen jälkeen aloitimme veryttelemään kavaleteilla.Esteille siis! Ensimmäinen harjoitus oli suhteutettu linja diagonaalilla. Ori oli selvästi innoissaan kun ratsukko tuli ensimmäisen kerran esteelle. Hyppy olikin vähän ahdas, hevonen kun liisi häntä tötteröllä pitkin kenttää. Toiseen harjoitukseen lisättiin linjan jälkeen mentäväksi sarja ja okseri. Harjoitus sujui hyvin, vaikka alussa Maffe olikin innoissaan. Onnistuneen suorituksen jälkeen annoin Diamontelle luvan loppuverytellä orin osaamallaan tavallaan, yrittäen saada Maffen venyttämään kaulansa eteen-alas."

29.11.2009 - Valmentajana Sara R - Taso Va A
"Alkuverryttelyn jälkeen aloititte käyntipohkeenväistöt. Maffe väistöi ihan pienestä hipauksesta. Ori asteli hieman liian reippaasti ja jouduit tekemään pari puolipidätettä enemmän. Siirryitte raviin ja alkuun saitte ravailla uraa pitkin. Maffe ravasi reippaasti ja jos pohkeesi osui orin kylkiin, se laittoi korvat luimuun ja alkoi liikkua jäykemmin. Aloititte ravipohkeenväistöt ja Maffe kuunteli jo heti pienestä, mutta tarkasta avusta. Väistöt sujuivat hyvin ja ori kulki rentona myödäten niskastaan. Menitte väistöjä toiseenkin suuntaan. Sitten menitte yhden pitkän sivun keskiravissa. Maffe lähti heti pienestä avusta venyttämään askeltaan. Ori meni hyvin pyöreänä selkäänsä käyttäen. Siirryitte käyntiin ja aloititte tekemään laukkasiirtymiä. Maffe kuunteli hyvin ja kulki todella kauniisti. Sitten jatkoitte laukassa ja menitte laukkapohkeenväistöä uralta maneesin keskelle. Maffe väistöi välillä liian reippaasti, mutta kulki hyvin parin puolipidätteen jälkeen. Menitte väistöjä toiseenkin suuntaan ja ori meni hyvin. Lopuksi ravasitte pidemmillä ohjilla ja ori kulki rennosti kaula pitkänä."

20.10.2009 - Valmentajana Johanna - Taso Va B
"Kun saavuin kentälle, huomasin heti komean orin, joka työskenteli hieman vastahakoisesti kentällä. Ajattelin hiljaa mielessäni, että mitä hittoa olin lupautunut tekemään.. Ori katsoi kulmiensa alta, kuka kentälle sattuikaan kävelemään. Tervehdin Diamondia iloisesti ja hän totesi orin olevan tänään hieman ilkeällä päällä. Pysyttelisin siis kentän laidalla.. Alkuverryttelyn jälkeen totesin, että harjoittelisimme tänään laukannostoja sekä pohkeenväistöjä ravissa ja käynnissä. Mafioso tuntui olevan reippaalla, mutta silti hieman vastahakoisella tuulella, joten jatkoin orin työskentelyn seuraamista. Laukannostot sujuivat hyvin, lukuunottamatta paria pientä pukkisarjaa, jota saimme Diamondin kanssa ihastella. Mafioso alkoi tunnin keskivaiheilla käyttäytyä paremmin, ja pohkeenväistöt onnistuivat hienosti. Laukkatyöskentelyn jatkuessa Maffe osoitti taas innostustaan muutamalla pukilla ja pienellä steppailulla, mutta ratsastaja sai orin hyvin hallintaansa eikä sen kummempia vaikeuksia ilmentynyt. Kaikin puolin tunti meni nopeasti ja saimme aikaan hyvän koulutreenin!"

20.10.2009 - Valmentajana Hamzi - Taso Va A
"Kun ori saapui kentälle jokseenkin apaattisen näköisenä, ajattelin, että tämäkö on se kuulemani hurja ori. Kun yritit nousta selkään orin ilmekkin muuttui, heti jo kun laskit jalustimet ja kiristit satulavyötä ori protestoi potkimalla ilmaa ja heiluttamalla päätään korvat luimussa. Selkään nousussa ori hiippaili eteenpäin tai peruutti vauhdilla. Hetken keskusteltuasi orin kanssa pääsit selkään ja kävelemään pitkin ohjin, joka aluksi näytti suht toivottomalta kun ori lähtikin peruuttamaan eteenpäin menon sijasta. Tämän tunnin aiheena oli kokoaminen sekä laukanvaihdot. Veryttelit hevosen ja sitten aloitettiin työskentely, ensin vuorossa kokoaminen. Tarkoitus oli koota ensin ravia pitkillä sivuilla ja lopuksi laukkaa. Ravissa ori kokosi itseään erittäin mallikkaasti vaikka välillä jouduit ottamaan pidättävästi ohjasta ehkä turhan kovaa. Kun koottu ravi sujui, vuorossa oli laukka. Aluksi ori protestoi apujasi pukitellen pitkin maneesia. Tehtävää helpotettiin sen verran, että tarkoitus oli koota orin laukkaa askel askeleelta, jolloin homma alkoi sujua, ja loppuen lopuksi ori meni jo hienosti koottua laukkaa. Pienen lepohetken jälkeen siirryttiin kahdeksikolle laukassa, tarkoituksena vaihtaa laukkaa keskihalkaisijalla. Aluksi vaihdot eivät ottaneet onnistuakseen, ori vastusti apujasi ja protestoi pukittamalla tai kiihdyttämällä vauhtiaan, pari kulma pysäytystäkin tarvittiin. Muutaman kokoamisharjoituksen ja ihan perus siirtymisen jälkeen homma alkoi sujua ja ori vaihtoi ajoittain erittäin hienostikin laukkaa ja teidän yhteistyö alkoi näyttää erittäin hyvältä. Onnistumiseen on hyvä lopettaa, niin myös tässä ja kun vaihdot sujuivat lopetettiin, loppuveryttelit hevosen omalla tavallasi."

17.07.2009 - Valmentajana sir-re - Taso VaB
"Tämä valmennus on varmasti ikimuistoisin kaikista valmennettavistani, sen verran unohtumaton ori oli itsessään! Heti alusta alkaen Maffe osoitti merkkejä yli-energisyydestä ja malttamattomuudesta. Kun Diamonte oli nousemassa selkään, ori lähti ennen aikojaan paikalta jättäen ratsastaja-paran hyppimään epätoivoisesti yrittäen pysyä perässä yhdellä jalalla, toinen jalka jalustimessa. Pienen sähläyksen jälkeen päästiin sitten ratsaille, jolloin Maffe keksi jäädä pyörimään paikoilleen, kun olisi pitänyt mennä eteenpäin. Tästäkin asiasta taisteltiin hetkisen, mutta piakkoin ori saatiikin eteenpäin apinanraivolla. Valmennuksen aloitimme kolmikaarisella kiemura-uralla ensin ravissa ja myöhemmin laukassa, johon tietenkin kuuluivat laukanvaihdot mukaan. Tehtävä luonnistui teiltä melko nappiin, kunnes laukanvaihdot tulivat kehiin. Laukka ei meinannut millään vaihtua keskimmäisessä kaaressa, vaan ori porhalsi alkuun samalla laukalla jokaisen kaaren läpi. Sait tehdä melkoisesti töitä näiden vaihtojen kanssa, ennen kuin haluttuun tulokseen päästiin. Seuraavaksi otettiinkin avo- ja sulkutaivutuksia sekä pohkeeväistöä, jotka olivatkin selvästi teidän bravuuri. Nyt Maffe oli alusta alkaen kuulolla ja teki liikkeet pienistäkin avuista lähes täydellisesti joustavin askelin. Pohkeenväistökin meni nappiin, vaikka Maffe muutamat pukitkin matkalla pariin otteeseen päästelikin, niin loppu valmennus sujui hyvin. Toimitte hienosti yhteen heti kun ori jaksaa keskittyä kunnolla ja jättää turhan keppostelun väliin."

14.07.2009 - Valmentajana ondy - Taso VaB
"Tänään valmennuksessa oli painotuksena taivutukset & laukkatehtävät, jotka suorititte Maffen kanssa melko hyvin, vaikka ongelmia ilmeni orin hallitsemisessa. Heti alkutunnista Maffe ärsyyntyi suunnattomasti liian kovista avuista, ja pääättikin lennättää sinut selästään. Yritin kaikin voimin pysyä orin kaulalla jonkun aikaa ennenkuin mätkähdit maahan. Nousit kuitenkin selkään vahingoittamatta itseäsi ja heti tippumisen jälkeen Maffe alkoi selvästikin nöyrtyä hieman, jolloin avotaivutukset alkoivat sujua asiallisesti. Ori kuitenkin sai melko nopeasti tarpeekseen, kun ei saanutkaan enää pomotella niin hyvin mitä aikaisemmin ja lähtikin viemään sinua 6-0, jolloin en kerennyt edes laskea, että kuinka monta kierrosta juoksitte maneesia ympäriinsä. Tämä kohtaus sai sinut ratsastamaan oria vielä niukemmin mitä pudotuksen jälkeen, jolloin teitte taivutuksia vielä muutamaan kertaan ja silloin se alkoikin sujua erikoisen hyvin; Maffekin alkoi kulkea muodossa häkellyttävän kauniisti ja tajusi, että taivutukset ovatkin sen juttu. Laukkatehtävissä, kuten laukanvaihdoksissa joka askeleella, loistitte ja antamasi avut eivät menneet Maffelta sivusuun. Loppuajasta menonne oli mukavaa seurata, kun olit saanut Maffen kulkemaan allasi ilman minkäänlaisia vastahakoisuuksia. Loppuraveilla Maffekin sai ravata täysin vapailla ohjilla, sillä se ei jaksanut enää temppuilla ollenkaan."

14.07.2009 - Valmentajana Heath Archer - Taso 160 cm
"Maffe oli heti alkuun täysin olettamuksieni mukainen - suuri ja kankea, yhteistyönhaluton ja pöyhkeilevä. Rautias ori tallusti ympäri kenttää kuin norsu konsanaan. Ajoit sitä eteenpäin kuin laukkahevosta ainakin, mutta orin käynti kiihtyi tuskin lainkaan uusiin lukemiin. Olin miltei harmistunut siitä faktasta, että minun pitäisi puuttua tällaiseen tapaukseen. Kun otit ohjat käteen ja Maffen raviin, alkoi näyttää heti paremmalta. Ori hakeutui itsestään muotoon ja kuunteli apujasi paremmin. Otitte muutamia ravipysähdyksiä ja peruutuksia, voltteja ja kiemurauria. Viimeiseksimainituita voisi harjoitella vielä, joskaan epäonnistuminen ei tainnut olla hevosesta kiinni. Yritä arvioida kentän pituus tarkemmin, jotta saat kaaret osumaan kohdalleen. Lämmittelyn jälkeen otitte laukkaa ensin pääty-ympyröillä ja sitten suoralla uralla. Teitte pieniä voltteja ja käyntisiirtymisiä, jotka Maffe menikin oikein nätisti. Otitte vielä pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa ennen loppuverkkaa. Loppujen lopuksi valkka meni oikein hyvin, jollei nyt alkuverkkaa oteta huomioon. Onnea teille kisoihin!"

23.06.2009 - Valmentajana Sofia H - Taso 160 cm
"Kun komea ori asteli kuninkaan elkein kentälle isoine egoineen ja tyylikkäine ratsastajineen, oli kiistatta selvää, ettei samaan tilaan mahtunut muita ratsukoita taistelemaan huomiosta. Aluksi Maffe tosin kukkoili silkkaa kurittomuuttaan, sillä sinulla kesti peräti varttitunnin verran muistuttaa sille kumpi todellisuudessa määrää kaapin paikan. Tämä toimenpide ei lainkaan miellyttänyt itsevarmaa mahtailijaa, vaan hiukan vastaan hangoitellen se suostui noudattamaan ohjeitasi. Alkuverryttelyt eivät aivan moitteitta sujuneet, mutta alkaessani pystyttää paria harjoitusestettä Maffen mielenkiinto heräsi oitis eikä olisi millään malttanut olla kääntyilemättä niiden suuntaan. Kun ori sai viimein luvan hypätä, se lähestyi vajaan metrin korkuista ristikkoa aivan liian nopeatempoisesti, minkä seurauksena se ei ennättänyt arvioida ponnistuspaikkaa vaan kiersi esteen. Tarvittiin useampi ravi- ja käyntivoltti ennen kuin se rauhoittui edes aavistuksen ja malttoi keskittyä. Sen jälkeen sainkin huomata, että tämä kaveri omaa kerrassaan loistavan hyppytyylin! Muutenkin Maffe suorastaan puhkesi kukkaansa esteillä; se kuunteli tarkkaavaisesti apujasi ja - mikä tärkeintä - myös toimi välittömästi niiden mukaisesti, kääntyi notkeasti, arvioi hyvin etäisyydet ja ponnisti useimmiten tismalleen oikeasta kohtaa. Ennen kaikkea sen keskittymiskyky osoittautui varsin huippuluokkaiseksi!"

copyright 2010-2011 © noah. - Do not copy without permission.
This is a SIM-game horse, everything you see here is fictional // Virtuaalihevonen. Kaikki sivuilla esiintyvä on fiktiota.