Virtuaalihevonen - a SIM-game horse

Blackwoods Rousseau

YLA2, KRJ-I, VWY-II

© noah.      © noah.

Photos © noah.

Blackwoods Rousseau, "Anni"
welsh part bred (43.75%) FIN, tamma, 136cm
VH14-023-0059
synt. 10.01.2014 (4v: 10.02.2014) oma (nyt 8v)
kasvattaja & omistaja noah. (VRL-00224)
Re 90cm, Ko Helppo A (koulupainotteinen)

Blackwoods Rousseau on Blackwoodsin omia kasvatteja. Tamman isä on upea ori Maynard, ja emänä Blackwoodsin oma Loki. Tuntuu kyllä ettei Anni ole perinyt kummaltakaan vanhemmalta mitään luonteenpiirteitä, niin omalaatuisesti se välillä käyttäytyy. Perusluonteeltaan Anni on oikukas ja rauhaton. Se tarvitsee paljon aktiviteettejä pysyäkseen rauhallisena, ja usein sen näkeekin touhuamassa jotain omiaan sen sijaan, että se vain seisoisi paikoillaan ja odottaisi, että joku tulee tekemään neidin kanssa jotain. Annilla on tapana yleensä käydä aina karsinan kaikki kulmat läpi ruuan toivossa, ja sitten siirtyä seurailemaan käytävän tapahtumia. Anni on myös yksi osallistuvimpia poneja mitä tallilla on, hoidettaessa Anni seuraa mitä teet, ja haluaa kokeilla harjoja ja töniä hoitajaa, tai vaikka vähän myös harjalaatikkoa. Vaaditaan hyvää huumorintajua, että Annia jaksaa katsella, kun tamma häseltää menemään.

Hoidettaessa Anni siis tosiaan on osallistuva. Se tutkii hoitajan taskut ja harjat ja satulatkin, jos vain saa luvan, eli jos kukaan ei erityisesti kiellä. Tamma kannattaa aina hoidettaessa laittaa kiinni, vaikkei se karsinasta lähtisikään minnekään, mutta neidillä on tapana tyhjentää harjalaatikon sisältö käytävälle, jos se vain laatikkoon ulottuu. Toinen asia, mitä Anni harrastaa yleensä, on se, että se tamma haluaa tutkia satulan ja suitset, ennen kuin sallii ne laitettavan päälleen. Suitset on erityisen kivat paljoine solkineen. Annia on helppo harhauttaa makupaloilla, ja sokeripalan eteen neiti tekisikin lähes mitä tahansa. Varsin perso ruualle tämä tamma. Toisinaan Anni voi olla kiinnittänyt huomionsa niin aktiivisesti käytävän tapahtumiin, että satulointikin sujuu helposti. Joskus Anni on oikuttelevalla tuulella ja väistelee satulaa ja nostaa päätään ylös suitsittaessa. Onneksi pienikokoisen tamman ulottuvuus ei ole erityisen suuri. Anni on myös vähän kovapäinen, eli sitä ei paljoa haittaa jos sitä komennetaan, se yrittää kuitenkin hetken päästä taas uudestaan. Aika kuluu nopeasti Annin seurassa!

Laitumelle Anni viedään muiden tammojen seurassa, samoin kuin tarhaankin. Tarhassa Anni seuraa joko muiden tarhakaverien tekemisiä, piehtaroi erittäin huolellisesti itsensä kuraten, tai kulkee tarhan ohi kulkevien ihmisten ja hevosten seurana tarhan sisäpuolella. Annin voi aina löytää tekemästä jotain, ilkikurista tai rauhallista omissa oloissaan, mutta erittäin harvoin hiljaa tai tekemättä mitään. Anni tulee toimeen erityisesti nuorempien kanssa, sillä nuorempien uteliaisuus vetää vertoja jopa neidin rauhattomuudelle ja tekemisentarpeelle. Anni ei kuitenkaan ole ilkeä, vaikka ilkikurinen ja ruokaperso onkin. Ruualla Annin saa tekemään mitä tahansa, myös lopettamaan ilkikuriset hommansa. Anni on melkoinen laumasielu, se ei haluaisi olla missään yksin tai edes kaksin. Tarhaan ja laitumelle on itsestäänselvää, että Annille on seuraa, mutta myös ratsastettaessa olisi hyvä, jos kentällä olisi useampi ratsukko (tai edes yksi) samaan aikaan. Anni ei välitä siitä onko tuttu vai tuntematon, kunhan seuraa riittää.

Ratsastettaessa Anni on kohtuullisen miellyttämisenhaluinen. Tamma on niin herkkä suustaan, että sen kanssa ratsastettaessa kannattaa olla aika varovainen. Pohkeista Anni taas on melkolailla herkän vastakohta. Pohjeapujen tulee olla päättäväiset, tehokkaat ja olla puristamatta yhtään tarpeellista enempää. Annia ratsastetaan lähes pelkkien pohkeiden avulla, sillä jos tamma ei ole oikein kuulolla, yhteistyöstä ei tule mitään. Anni menee kyllä sinne minne se ohjataan, mutta se tekee sen selkä ja niska jäykkänä, kouluponista vilausta näkemättäkään. Eli kannattaa panostaa pohjetyöskentelyyn verryttelyissä, se tekee ratsastuksesta huomattavasti helpompaa. Kun yhteistyö sujuu, Anni on mukava ratsastaa. Sillä tulee työskentelymoodi päälle, ja silloin Anni osaa myös vähän ennakoida istuntasi perusteella mitä tehdään seuraavaksi. Varsin mukava kouluponi. Esteillä Annilla on vähän vauhti päällä, mutta Anni on joka tapauksessa helposti hallittavissa. Jos tamman vauhti ei kiihtyisi, sen voisi antaa myös kokemattomampien ratsastajien käsiin. Joku voi yllättyä, miten Anni kiihdyttää esteen jälkeen, mutta se ei ryöstä.

Kokonaisuudessaan aika mukiinmenevä tamma, jos ei anna rauhattomuuden ja pienen tepastelun talutettaessa häiritä. Ratsastettaessa kun Annilla on tekemistä, se käyttäytyy kohtuullisen rauhallisesti ja tottelee myös alkeisratsastajia. Tammaa pitää kuitenkin ratsastaa jämäkästi hellällä kädellä, jos aikoo saada siitä kaiken potentiaalin irti esimerkiksi kisakentille. Yhteistyötä kannattaa ruveta harjoittelemaan hyvän aikaa etukäteen ennen kilpailuja, jottei tarvitse yllättyä verryttelyssä kuinka tamma ei toimi. Annin ratsastaminen tuo mukavaa vaihtelua "automaattiponiratsastuksen" ohelle.

Sukutaulu

Emälinja: Blackwoods Loki - Amandil BW - Mordecai Owena Sian.

i. Maynard
(wpb 25%, 148cm)
ii. Jungle Fever xx
(xx, 171cm)
iii. Death Magnetic xx (xx, evm)
iie. Redlight Fever xx (xx, evm)
ie. Mancuso v. Glenross
(wpb 50%, 145cm)
KTK-III, VWY-III
iei. Konerosh Vox (wpb 50% [xx-wB], 146cm)
iee. Prahan v. Glenross (wpb 50% [xx-wB], 146cm)
e. Blackwoods Loki
(wpb 25%, 145cm)
ei. Kennard Agostini
(wpb 75%, 143cm)
eii. Kennard Alencherry (wpb 75% [wB-wpb 50%], 145cm)
eie. Kennard Chigi (wpb 75% [wpb 50%-wB], 135cm)
ee. Amandil BW
(wpb 50%, 138cm)
eei. Shabab Raad (ox, 151cm)
eee. Mordecai Owena Sian (wA, 117cm)

* Polveutuminen:
eiie. Brecken's Aldobrandina (wpb 50% [ox-wB])
eiei. Brighams Boccamazza (wpb 50% [ox-wA])

Annin suvusta löytyy paljon kouluradoilla pärjänneitä poneja. Tämän lisäksi Annin lähisuvusta löytyy reilusti voikkoja tai erilaisia voikko-värejä. Suku on yhdistelmä vanhempaa welsh part bred-linjaa ja uudempaa Blackwoodsin ponilinjaa, Annin isä on cremello welsh part bred-ori Maynard, jonka takaa löytyy Evergreyssä vaikuttaneita hevosia ja elenin upeita welshponeja. Maynard itse on kilpaillut hienolla menestyksellä KRJ:n alaisissa kilpailuissa ja welshien show-kilpailuissa useamman Reserve Championin verran. Värinsä ja 148cm-säkäkorkeudensa puolesta ori ei jää todellakaan ihmisiltä huomaamatta, mutta samaa voi sanoa myös orin luonteesta; se muistaa aina tehdä kaikille selväksi olemassaolonsa. Maynardin isä on 171cm korkea cremello englantilainen täysiveriori Jungle Fever xx. Jungle Feveriä näkee edelleen täysiveristen suvuissa, ja entisenä laukkaratsuna se on periyttänyt melkoista vauhdikkuutta jälkeläisiinsä. Jungle Fever tosiaan teki uraa laukkaratsuna ennen kouluradoille siirtymistään, ja Evergreyssä ori suorittikin melkoisia urotekoja kouluradoilla, menestyen hienosti eri tasoisissa luokissa. Death Magnetic xx on laukkaradoilla upeasti menestynyt täysiveriori. Ori tunnetaan parhaiten sen Hall of Fame-saavutuksista, kun se on voittanut kolmivuotiaiden laukkaratsujen pääkilpailun Triple Crownin. Tämän lisäksi ori on voittanut arvostetun Melbourne Cupin kolme kertaa! Tamma Redlight Fever xx ei jää paljoa sulhoaan huonommaksi, kipakka tamma on voittanut 1,000 Guineas Stakesin aikoinaan, ja se ei ole ollenkaan hassumpi saavutus siitostamman kisauralta.

Maynardin emä Mancuso v. Glenross on 145cm korkea ruunikko welsh part bred-tamma, joka on palkittu VWY-III laatuarvostelupalkinnolla, ja kantakirjattu III palkinnolla ponikantakirjassa. Hollantilaista alkuperää oleva tamma on menestynyt erinomaisesti kouluradoilla aina Vaativa B-tasolla asti. Mancusolla on paljon menestyneitä jälkeläisiä, joista esimerkiksi tytär McKenzie on myös palkittu VWY-III palkinnolla. Konerosh Vox, 146cm korkea wpb-ori, hurmasi sekä tuomarit, että katsojat aina kaikkialla minne menikin. Orilla oli energiset ja elastiset liikkeet, joista se on palkittu monta kertaa. Ori on lisäksi kantakirjattu, sekä erittäin menestynyt kouluradoilla saavuttaen jopa 80% tuloksia vaativista koululuokista. Prahan v. Glenross on 146cm korkea kouluradoilla pääasiassa vaikuttanut ponitamma. Prahan on kasvattajansa ensimmäinen tammakasvatti, ja siihen voi edelleen törmätä Glenross-suvuista polveutuvien welshien suvuissa. Kuvankaunis tamma on palkittu monet kerrat rakennearvosteluissa, olipa tamma jopa kerran welshien kansallisen rotunäyttelyn Best In Show-poni! Prahanin ratsastuspuolella suurin saavutus lienee sen ja ratsastajan pääsy maajoukkueen B-renkaaseen.

Annin emän puolelta löytyy paljon Blackwoodsissa vaikuttaneita poneja. Tamman emä, Blackwoods Loki on ruunivoikko 145cm korkea welsh part bred-tamma, jolta löytyy menestystä niin este- kuin kouluradoiltakin. Loki toimii nykyään enään vain siitostammana Blackwoodsissa, mutta parhaimpana kilpa-aikanaan tammalla saattoi olla jopa eri lajien kilpailuita peräkkäisinä päivinä! Loki ei ole erittäin nätti tamma, mutta sitäkin suorituskykyisempi erityisesti koulu- ja esteradoilla, tammalla on lisäksi kolme lähes yhtä hyvin menestynyttä jälkeläistä. Kennard Agostini on 143cm korkea Englannintuonti, joka saapui Blackwoodsiin vuoden 2014 alussa. Sen jälkeen ori on kilpaillut erinomaisella menestyksellä Helppo C-luokissa kouluratsastuksessa, ja ompa se sijoittunut jopa KRJ-Cupissa kerran tähän päivään mennessä! Orilla on vain muutamia jälkeläisiä, mutta kaikilta löytyy hyviä suorituksia kouluradoilta. Kennard Alencherry on Italiaan nelivuotiaana muuttanut Kennard Stablesin kasvatti. 145cm rautias part bred-ori on menestynyt monilla Helppo B ja Helppo A tasoisilla kouluradoilla ja kokeillut uraa myös nelivuotiaiden orien hunter testikilpailuissa. Alencherry on paljon jalostuksessa käytetty kouluponi, jonka suurimmat saavutukset ovat jälkeläispalkintojen saavuttaminen Saksasta ja Italiasta, sekä kantakirjaus Englannissa. Tamma Kennard Chigi, on vain 135cm korkea welsh part bred. Chigi on tämänhetkisiä Kennard Stablen kisatähtiä. Chigi kilpailee Helppo A:ssa kouluratsastuksessa kahden poniratsastajansa kanssa. Tammalla on vasta kolme jälkeläistä, sillä sen omistajat eivät koe, että tamman kisapotentiaali olisi vielä saavutettu, jonka takia tamma on pääpainotteisesti kilpailukäytössä. Chigi on menestynyt sekä kansallisella, että kansainvälisellä tasolla, ja se on voittanut kahdesti Englannissa järjestetyn welsh part bred-Cupin.

Amandil BW taas on yksi Blackwoodsin kantatammoista. 138cm korkea ruunivoikko tamma on kilpaillut kohtalaisella menestyksellä sekä esteillä, että koulussa. Amandil on syntynyt Englannissa, josta se saapui vanhemmalla iällä Blackwoodsiin. Shabab Raad on 151cm korkea ruunikko arabiori. Shahab Raad on menestynyt erityisesti matkaratsastuskilpailuissa, mutta myös arabien show-kilpailuissa English Pleasure-luokissa. Ruunikko Shahab Raad on vaikuttanut arabijalostuksessa ympäri maailmaa, ja sen jälkeläisiä näkee edelleen niin Venäjällä kuin Yhdysvalloissakin. Ori on vaihtanut omistajaa useasti, mutta sitä on myös liisattu jalostuskäyttöön eri puolille maailmaa, joten siihen törmää usein arabisukujen lisäksi myös welshsuvuissa. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, esitellään vain 117cm korkea pieni welsh mountainponitamma Mordecai Owena Sian. Tamma on ollut suosittu siitostamma nuoresta ponista lähtien, ja se onkin edelleen siitoskäytössä Englantilaisella welshtallilla. Voikko pikkutamma saa värinsä isänsä, ori Guton puolelta, sillä tamman emä edustaa kimoja poneja. Owena Sianilla itsellään on muutamia startteja esteradoilta, mutta tamma tunnetaan pääasiassa jälkeläistensä ja jälkeläispalkintojensa kautta. Owena Sianin jälkeläiset ovat menestyneet monipuolisesti eri lajeissa, ja useat palkittu myös laatu- sekä kantakirjausarvosteluissa.

Jälkeläiset

27.02.2014 wpb-t. Blackwoods Ivy Blue, i. Aelwen Edoras (om. Gwalch Welsh)
14.03.2014 wpb-t. Blackwoods Pyrite, i. Fool's Gold (om. indy)
01.04.2014 wpb-t. Blackwoods Crown Royal, i. MH Blackfoot (om. noah)
30.05.2014 wpb-o. Blackwoods Cotton King, i. Blackwoods Yukon Jack (om. noah)

Tulokset

Allaoleviin taulukkoihin merkitään ainoastaan sijoitukset!
KRJ sijoitukset: kpl ()

VWY:n 12.10.2014 tilaisuus - VWY-II palkinto
6,5 + 6 + 5 + 22 + 5 = 44,5p. VWY-II

Kouluratsastusjaoksen 15.10.2014 tilaisuus - KRJ-1 palkinto
6,7 (7+7+6) - 40 - 20 - 20 - 15 - 0 = 101,7 p. KRJ-I

Yleislaatuarvostelu 20.07.2014 tilaisuus - YLA2 palkinto
(27 (17+10) - 27,5 (19,5+8) - 17 - 16 - 4 = 91,5p / YLA2)

Koulukilpailut

Pvm Paikka (KRJ/villi) palkinnot ja arvonimet Luokka - Tulos
18.03.2014 Riiviöt (KRJ) Helppo A - 1/50
20.03.2014 Suomenhevostalli Armas (KRJ) Helppo A - 2/40
20.03.2014 Marvellous Herrings (KRJ) Helppo A - 4/50
20.03.2014 Fiktio (KRJ) Helppo B - 5/40
21.03.2014 Fiktio (KRJ) Helppo B - 3/40
22.03.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 6/40
22.03.2014 Littleness (KRJ) Helppo A - 2/30
22.03.2014 Littleness (KRJ) Helppo A - 4/30
25.03.2014 Riiviöt (KRJ) Helppo A - 5/50
26.03.2014 Halden (KRJ) Helppo A - 1/40
25.03.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 5/40
27.03.2014 Kirbera (KRJ) Helppo A - 1/30
28.03.2014 Kirbera (KRJ) Helppo A - 4/30
28.03.2014 Halden (KRJ) Helppo A - 4/40
28.03.2014 Fiktio (KRJ) Helppo B - 1/40
28.03.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 5/40
29.03.2014 Tuulenpesä (KRJ) Helppo A - 6/40
03.04.2014 WB Riders (KRJ) Helppo A - 2/50
03.04.2014 WB Riders (KRJ) Helppo A - 4/50
05.04.2014 Graft Stallions (KRJ) Helppo A - 4/30
05.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 4/40
07.04.2014 Riiviö (KRJ) Helppo A - 4/50
08.04.2014 Riiviö (KRJ) Helppo A - 7/50
08.04.2014 WB Riders (KRJ) Helppo A - 3/50
08.04.2014 WB Riders (KRJ) Helppo A - 7/50
09.04.2014 Halden (KRJ) Helppo A - 1/40
10.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 6/40
10.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo C - 5/40
10.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 1/40
11.04.2014 Riiviöt (KRJ) Helppo A - 6/50
13.04.2014 Riiviöt (KRJ) Helppo A - 6/50
14.04.2014 Ruelle (KRJ) Helppo B - 3/30
14.04.2014 Ruelle (KRJ) Helppo B - 3/30
14.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo B - 6/40
15.04.2014 Riiviöt (KRJ) Helppo A - 2/50
16.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 5/40
16.04.2014 Ruelle (KRJ) Helppo B - 3/30
16.04.2014 Riiviöt (KRJ) Helppo A - 6/50
17.04.2014 Riiviöt (KRJ) Helppo A - 5/50
19.04.2014 Riiviöt (KRJ) Helppo A - 2/50
20.04.2014 Ruelle (KRJ) Helppo B - 2/30
20.04.2014 Ruelle (KRJ) Helppo B - 3/30
20.04.2014 Brynhild (KRJ) Helppo A - 1/40
22.04.2014 Verner (KRJ) Helppo A - 3/30
22.04.2014 Brynhild (KRJ) Helppo A - 6/40
23.04.2014 Verner (KRJ) Helppo A - 3/30
24.04.2014 Verner (KRJ) Helppo A - 1/30
24.04.2014 Verner (KRJ) Helppo A - 5/30
24.04.2014 Koivumäki (KRJ) Helppo A - 5/30
29.04.2014 Verner (KRJ) Helppo A - 1/30

Päiväkirja ja valmennusmerkinnät

Alle listattuna päiväkirja ja valmennusmerkinnät päivämäärän mukaan (laskevassa järjestyksessä). Jos merkintä on valmennusmerkintä, kuvauksessa on kerrottu valmennuksen taso.

10.01.2014

Blackwoods Rousseau, aka Anni syntyi tänään. Tamman emä on oma kasvattini Blackwoods Loki, ja isänä neidillä on upea cremello welsh part bred ori Maynard. Upeaa, että Blackwoodsiin saatiin näin upeasta orista varsa kasvamaan. Annin kanssa on tarkoitus kolmivuotiaana aloittaa kilpailemaan Helppo A-koululuokissa, ja myöhemmin käyttää myös rajoitetusti jalostukseen Blackwoodsin ponilinjojen mukaisesti.

Luonteeltaan Anni on kohtuullisen rauhaton ja vähän hermostunutkin. Tammalla pitää aina olla jotain tekemistä, jotta se jaksaisi keskittyä yhtään mihinkään. Karsinassaankin se helposti ajautuu tutkimaan pahnoja heinänkorsien toivossa, tai käymään muutenvaan karsinan sisäpuolta läpi, jos kyllästyy seuraamaan mitä käytävällä tapahtuu.

25.03.2014

Anni sai tänään uudet kuvat itselleen. Hankaluuksia aiheutti lähinnä tamman koulupainotteisuus ja voikko väri, mutta onneksi ongelmat olivat pieniä ja tamma sai itselleen identiteetin. Tarkoitus on tästä eteenpäin valmentautua Annin kanssa ja hankkia sopivasti jälkeläisnäyttöä, jotta voimme suunnata seuraavaksi esimerkiksi KRJ:n laatuarvosteluun. Suunnitteilla myös VWY:n ja YLA:n tilaisuudet, kunhan Anni vähän varttuu vielä. Kisanäyttö alkaakin olla hyvällä mallilla, vanhemmilla myös kivasti tuloksia.

26.03.2014

Upeaa Rousseau ja Sofia! Ratsukko saavutti tänään toisen voittonsa Helppo A-kouluradalta. Ratsukon yhteistyö alkoi jo 18.3 Riiviön tallilla, sielläkin upealla luokkavoitolla, mutta vasta nyt näyttää oikeasti siltä että yhteistyö toimii. Aktiivisesta valmentautumisesta on selvästikin ollut hyötyä. Tänään Haldenissa kilpailu oli kovaa, ja luokassa oli jopa 40 ratsukkoa, mutta pienistä vaikeuksista huolimatta rata meni upeasti. Vaikeuksilla tarkoitan toki kommelluksia, mitä meille sattu matkalla Blackwoodsista kisapaikalle, kun puolet tavaroista jäi aamun kiireessä pakkaamatta. Esimerkiksi satula olisi hyvä olla mukana, jos ollaan matkalla kouluratsastuskilpailuihin. Onneksi kaikki tavarat saatiin kuitenkin paikalle ennen verryttelyn alkua, vaikka Annin ratsastaja olikin tavallista hermostuneempi aamun koomailujen takia. Loppu hyvin kaikki hyvin, tai vieläkin paremmin luokkavoiton takia.

03.04.2014

Anni siirtyy täysipainoisesti jalostuskäyttöön. Tammalla on 50 sijoitusta KRJ:n alaisista kilpailuista, ja jatkamme Annin kanssa kouluradoilla kilpailemista enään vain KRJ Cupeissa. Annilla on tällä hetkellä kaksi jälkeläistä, joista molemmat ovat osoittautuneet varsin potentiaalisiksi koulu- tai yleisratsuiksi. Toivottavasti molempien kisaura on yhtä menestyksekäs kuin emänsäkin. Hauskaa on se, että molemmat jälkeläiset ovat myös emänsä tavoin voikkoja. Tästä saakin seuraavan värijalostusprojektin Blackwoodsiin.

19.04.2014 Valmennus
HeA - suba.

Noah ja Anni verryttelivät jo kentällä kun saavuin paikalle. Anni vaikutti hieman kankealta ja haluttomalta alkuun, mutta uskoin sen johtuvan vain normaalista alkujäykkyydestä. Olin suunnitellut tälle päivälle vastalaukkaharjoituksia ja alkuverryttelyn jälkeen kävimmekin melkein suoraan asiaan. Alkuverryttelyn jälkeen kehotian noahia ottamaan hieman ravissa pohkeenväistöjä, että Anni saadaan taas kunnolla kuulolle. Väistöt sujuivat hyvin ja tamma näytti jo hieman antavan periksi niskastaan. Tehtävä meni sillä tavalla, että ratsukko laukkasi lävistäjällä suuntaa vaihtaen, mutta laukka ei saanut vaihtua. Tämän jälkeen tuli ratsastaa vielä pääty-ympyrä vastalaukassa. Ensimmäinen kerta alkoi lupaavasti, mutta laukka vaihtui kuitenkin ympyrällä. Muutaman kerran ratsukko teki saman virheen, mutta pian noah äkkäsi ratsastaa voimakkaammin pohkeillaan. Hieman apuja liioitellen neljäs kerta kuitenkin onnistui ilman laukanvaihtoa. Eihän se eleettömintä mahdollista ratsastusta ollut, mutta ainakin vastalaukka säilyi. Ratsukko suoritti saman tehtävän vielä muutamaan otteeseen molempiin suuntiin ja kun lopettelimme, oli Annikin jo oikein tyylikkään kouluratsun näköinen. Kehuin molempia ja jätin heidät suorittamaan loppuverryttelyn itsenäisesti.

10.05.2014 Valmennus
HeA - noah.

Tänään Annilla tuntui olevan tavallista pahempi päivä. Normaalisti kuuliainen ja kohtuullisen herkkä tamma tuntui jo alkuverryttelyissä tahmealta myös edestä. Anniahan saa ratsastaa yleensä varsin napakasti pohkeella ja varoa ohjasotteita, mutta tänään oli joku kirppu tervassa-päivä. Harjoituksena oli ratsastusradan tiet eri askellajeissa, ja kaikki käyntiä nopeammat askellajit olivat tehottomia. Ensimmäisten raviympyröiden jälkeen päätin unohtaa teiden ratsastamisen ja saada Anni innostumaan työskentelystä. Lähetin jonkun hakemaan motivaattoriksi raipan, mutta ennen motivaattorin saapumista Anni oli jo vähän piristynyt. Pidin ohjat kokoajan vakaalla tuntumalla ja pyrin käyttämään enemmän istuntaa ja pohjeapuja. Sain valmennuksen katsojilta neuvoja ettei kannata puristaa pohkeella, joten keskityin enemmän nopeisiin pohjeapuihin. Puolessavälissä Anni alkoi olla jo herkempi, nopeat askellajivaihdokset auttoivat hyvin. Otin vielä muutaman kierroksen täyttä laukkaa, ja sitten saikin jo hidastella tammaa kun kierrokset nousivat. Nyt jatkoin ympyröiden ratsastamista ja ne tuntuivat sujuvan paremmin sekä laukassa, että ravissa, vaikka sain itse keskittyä enemmän pidätteisiin ja rauhalliseen istuntaan pohjetyöskentelyn sijasta. Välillä tällaisiakin päiviä, mutta onneksi saatiin sekä ratsastaja, että ratsu innostumaan työskentelystä loppujen lopuksi!

10.06.2014.

Harjasin Annin huolellisesti ennen tämän päivän valmennusta, sillä tamma oli saanut viettää muutaman viimepäivän vapaapäivänä tarhassa ja laitumella. Kuran määrä oli täysin verrannollinen tamman vapaapäivien määrään, ja näin vaaleakarvaisen tamman puunaaminen puhtaaksi on tuskaa! Sain käyttää useamman tunnin pelkästään karvan siistimiseen, harjasta ja hännästä puhumattakaan. Kuvittelisi, että kohtuullisen sileäkarvaisen harjan ja hännän omaava hevonen ei saisi sotkettua em. ulokkeita näin likaiseksi, mutta näköjään sekin on mahdollista. Annin päivään kuului siis pitkälti valmennuksen lisäksi useampi tunti hoitajahuomiota, pesukarsinaa ja harjoja. Onneksi kerkesin kuitenkin ennen valmennuksen alkua, joten ei ollut täysin noloa viedä (vielä aavistuksen normaalia tummempaa) ponia valmennukseen.

10.06.2014 Valmennus
HeA - noah.

Verryttelin Annin huolellisesti ennen kouluvalmennuksen alkua. Valmentajani kertoi, että tänään tehtävänä olisi harjoitella vastalaukkaa loivalla kaarella. Olemme Annin kanssa harjoitelleet vastalaukkaa myös aikaisemmin, joten palikat on tutut, mutta parantamisen varaa riittää vielä. Verryttelyjen jälkeen aloitettiin tehtävä ensin ravityöskentelyllä, pohkeenväistöjä molempiin suuntiin sekä ympyrällä, että suoralla uralla. Kun pohkeenväistöt ravissa sujuivat, kokeiltiin muutaman kerran pohkeenväistöä laukassa. Olen niin tottunut ratsastamaan pohjeavuilta herkempiä poneja, joten Annin kanssa pohkeenväistöt laukassa tuottivat hankaluuksia. Lähes joka suorituksella laukka hidastui ja lopulta rikkoi raviin. Valmentaja ohjeisti käyttämään pohkeita aktiivisesti myös ennen pohkeenväistöä, eikä vain pohkeenväistön aikana, jotta Annikin tietää missä mennään. Olin kuulemma aikaisemmin jättänyt Annin heti tehtävän jälkeen oman onnensa nojaan, joten se tiesi jo odottaa tehtävän lopussa ravia tai tehtävän loppumista noin ylipäätänsä. Kun vihdoin löysin siedettävästi omat pohjeavut ja laukkaväistö tehtävä meni muutamaan kertaan hyvin, aloitettiin vastalaukkatehtävä. Anni oli hyvin kuulolla ja meni rennosti vastalaukassa loivat kaaret, heti kun kaaria jyrkennettiin, tulikin taas ongelmia, kun en itse pysynyt rauhallisena ja pitänyt asetusta oikeaan suuntaan. Valmentajan neuvoilla kuitenkin saatiin tehtävän suorittaminen etenemään, ja viimeiset harjoitukset olivatkin jo kohtuullisia. Parantamisen varaa riittää kuitenkin vielä!

21.06.2014 Valmennus
HeA - noah.

Jatkettiin tällä valmennuskerralla vielä vastalaukkatehtävää, kun se oli viimekerralla sen verran hankalaa. Valmentajana meillä oli taas sama valmentaja, joten lähtökohdat tunnin onnistumiselle ovat hyvät! Verryttelin Annin huolellisesti, ja viimekerrasta viisastuneena tein jo pohkeenväistöharjoituksia etukäteen, sekä yritin muistaa ratsastaa Annia myös kun tehtävä loppuu, eikä vain tehtävän aikana. Anni oli pirtsakalla päällä tänään, joten pohjeapuja ei tarvinnut tuskallisen paljoa. Aloitimme tälläkertaa suoraan vastalaukkatehtävästä loivalla kaarella. Vastalaukka loivalla kaarella meni hyvin, kuten viimekerrallakin, mutta tälläkertaa olin valmistautuneempi jyrkemmän kaaren vastalaukkaan. Ensimmäiset kerrat meni ihan ok:sti, mutta suunnan vaihduttua taisin taas olla liian aktiivisesti mukana säätämässä suuntaa, joten Anni rikkoi raville ja vaihtoi laukan raviaskeleen kautta. Yritin valmentajan neuvojen jälkeen ("vakaa asetus", "älä heilu siellä selässä") jälken uudestaan, ja nyt muistin pitää asetuksen vakaana oikeaan suuntaan. Anni teki vastalaukan nätisti, joten kehuin tammaa. Teimme vielä muutamat vastalaukat, ja sen jälkeen muutama laukannosto pohkeenväistöstä pääty-ympyrällä. Valmennus oli loppumaisillaan, joten annoin Annille vielä puolipitkät ohjat ja jatkoimme vielä loppuverryttelyravailua ympäri kenttää.

21.06.2014

Anni alkaa olla laatuarvosteluvalmis tavoitteiden puolesta. Harjoittelemme Annin kanssa tietysti vielä laatuarvosteluissa rakennearvosteluesittämistä, erityisesti ravissa on vielä parantamisen varaa. Ilmoitin Annin kuitenkin tänään jo kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun, joten peukut pystyyn että mahdumme mukaan! Annin jälkeläiset ovat menestyneet lisäksi kivasti kouluradoilla, joten toivottavasti niitäkin voidaan kohta viedä laatuarvosteluihin. Blackwoodsissa osa ponilinjoista onkin jo melko palkittuja, mutta Anni tulee vielä vähän harvinaisemmasta linjasta.

Blackwoods Rousseau is a SIM-game horse!
Yhteydenotto / contact: E-mail
Photos © noah.


Blackwoods on virtuaalitalli, kaikki sivustolla oleva on allekirjoittaneen mielikuvituksen tuotetta! Blackwoods ei näy hakukoneissa. Otathan yhteyttä sähköpostitse, jos kysyttävää ilmenee?

Blackwoods is a SIM-game stable (virtual stable), everything at this site is the result of my imagination, and nothing happens for real. This site will not show in search. Contact me by e-mail if you have any questions.

Otsikkokuvan grafiikka © Vector Backgrounds & PinkOnHeads
Sivun koristekuvan © Kent Pledger (CC by 2.0)