Virtuaalihevonen - a SIM-game horse

Fifth Bird Goes Tweet

ERJ-I

© Tea      © Tea

Photos © Tea

Fifth Bird Goes Tweet, "Robin"
saksalainen ratsuponi 56.25%, ori, 142cm
VH14-029-0135
Estepainotteinen
synt. 06.11.2013 (3v: 04.02.2014) VHKR, (katso ikä)
kasvattaja & ex-om. Fifth Bridge Ponies (Saksa)
omistaja noah. (VRL-00224)
Re 110cm, Ko Helppo B

Luonteeltaan Robin on miellyttävä, siitä löytyy vauhtia esteille, mutta se pysyy mukavasti kaikentasoisten ratsastajien ja hoitajien käsissä. Orilla on potentiaalia vaikka minne esteradoilla, ainakin nopeuden puolesta, vaikka koulutustaso ei päätä huimaa. Robin myös hyppää kohtuullisen nätillä tyylillä. Toisinaan ratsastaja kyllä joutuu tekemään reilusti pidätteitä, jotta radan ratsastaminen ei menisi täysin kaahailuksi; kyllä Robin esteiden yli pääsee, mutta ratsastajaa voi ruveta hirvittämään puolessa välissä rataa. Robin ei ryöstä, siltä vaan löytyy vauhtia ja innokkuutta ainakin esteillä. Kaikesta huolimatta ori on hallittavissa, kunhan vain muistaa rauhalliset otteet ja sen, ettei se ilkeyttään kaahaile, sillä vaan on niin suuri into tehdä estetyöskentelyä, että se ei meinaa pysyä housuissaan. Hoidettaessa ja talutettaessa, noin ylipäätänsä käsiteltäessäkin Robin on orimainen, mutta pysyy kenen tahansa hallinnassa.

Robin muistaa pullistella ja esiintyä kaikille, jotka siihen edes vähän kiinnittävät huomiota, mutta pitää muistaa, että sitä se pullistelu pohjimmiltaan on; esiintymistä. Ori ei ole koskaan lähtenyt ryöstämään tai tallonut hoitajia jalkoihinsa, kunhan puhisee ja hirnuu jos se huomaa tallin muiden egoististen orien kävelevän karsinansa ohitse. Lastattaessa Robinilla on vauhti päällä ja se kaahaa aina suoraa päätä traileriin, trailerista pois lähteminen onkin sitten hankalampaa ja se täytyy yleensä suorittaa niin, että toinen poni lähtee ensin. Jostain syystä Robin ei välitä peruuttaa ulos, vaikka se varmasti tietää, ettei traileri ole sen pahempi ulos peruuttaessa, kuin sinne mennessäkään. Muulloin Robin on kohtuullisen varma poni, se ei hötkyile pienten vihreiden miesten perässä. Robin tarhataan yleensä itsekseen, mutta sen karsinan seinätoverit sijoitetaan johonkin lähettyvillä olevaan tarhaan. Ori ei nimittäin välitä yksinolosta, ja viihtyykin parhaiten jos joku on hoitamassa sitä, tai muutenvaan seurana.

Esteradalla Robin on, kuten jo mainittu, vauhdikas, mutta hallittavissa. Robinin kanssa on mukava tehdä töitä, sillä ori on kiinnostunut kaikesta ja kaikista pienimmistäkin tehtävistä. Sille ei ole väliä hypätäänkö rataa, vai mennäänkö vain yksittäistä puomia, vai sittenkin koulurataa, Robin on aina yhtä innoissaan tekemässä ratsastajan kanssa töitä. Robin ei ole erityisen herkkä ratsastaa, mutta kun oikeat avut löytyy, ori toimii kivasti. Sen selkään voi laittaa kokemattomampiakin, jos vauhti vaan ei haittaa. Pohkeilla saa tehdä paljon työtä, mutta ei kannata unohtaa myöskään ohjas- ja istunta-apuja. Erityisesti istunnan avulla oria on miellyttävämpi hallita, sillä se vastaa ehkä avuista herkimmiten juuri istuntaan. Pelkät pohje- tai ohjasavut voivat käydä nopeasti ratsastajan kunnon päälle. Kisapaikalla Robin on vähän hermostunut, mutta huomattavasti vähäisemmässä määrin, kuin mitä ihan nuorena poikana. Robin toimii parhaiten kokemusten kautta, mutta se ei tosiaankaan ole ylitseampuvaa sorttia; eli ei turhia vihreitä miehiä eikä yllättäviä säikkyilyjä.

Sukutaulu

Polveutuminen:
i: rp 62.5% [rp 43.75% [x-rp 87.5% [nf-rp 75% [wB-rp 50% [xx-c]]]]
e: rp 68.75% [rp 62.5% [rp 75% [dartm-rp 50% [xx-nf]]-rp 50% [nf-xx]] - rp 75% [dartm-rp 50% [x-c]]]]
Isälinja: Ducks Say Quack - Duck Days - Fit In Dance

i. Ducks Say Quack
(rp 43.75%, 147cm)
ERJ-II, YLA1
ii. Duck Days
(x, 155cm, evm)
iii. Fit In Dance (xx, evm)
iie. Lenella (ox, evm)
ie. Chaviva
(rp 87.5%, 142cm, evm)
iei. Full Blooded (nf, evm)
iee. Chalila (rp 75% [wB-rp 50% [xx-c])
e. Vinkremla
(rp 68.75%, 134cm)
ERJ-II, YLA1
ei. Bat
(rp 62.5%, 147cm, evm)
eii. Rhonnon (rp 75% [dartm-rp 50%[xx-nf]])
eie. Drop Out(rp 50% [nf-xx])
ee. Guldkremla
(rp 75%, 132cm, evm)
eei. Halo (dartm, evm)
eee. Young Indeed (rp 50% [x-c])

Robinin suvusta löytyy melkoista estepotentiaalia useammasta polvesta. Orin molemmat vanhemmat on palkittu ERJ-II palkinnoilla ja kauempaakin suvusta löytyy hienoja esteponeja. Ratsuponiksi Robinin suku on omaan mieleeni varsin kiva, vaikka yleensä olenkin suosinut selkeämpiä rotulinjoja ja yhtenäisyyttä. On kuitenkin kiva huomata että Robin sopii meille Blackwoodsiin muiden ponien seuraan kuin ei olisi koskaan kasvattajallaan asunutkaan! Robinin isä Ducks Say Quack on ERJ-II ja YLA1 palkinnoilla palkittu tummanpunarautias ratsuponiori. Dramaattisella ja herkälläkin luonteella varustettu ori on kuitenkin erinomainen estehyppääjä ja parempaa työmotivaatiota saa etsiä pitkään. Orilla on monta estekilpailuissa pärjännyttä jälkeläistä, joista Robinin kaksoissisko Cows Say Moo on myös veljensä tavoin kilpaillut hienosti esteillä. Ori Duck Days, 155cm tummanpunarautias angloarabiori, jonka hyppytaitoa on kehuttu kansainvälisesti. Ori kilpaili pitkään Saksassa menestyksekkäästi, mutta siirrettiin muutama vuosi takaperin päätoimiseksi jalostusoriksi. Robinin isänisä, ori Fit In Dance on upea tummanpunarautias täysiveriori. Luonteeltaan oria voidaan kuvailla vain tempperamenttiseksi ja jos joku mielikuva kenelle tahansa tulee tummanpunarautiaasta täysiveriorista, on varmasti myös tämän orin kanssa aika tuttu. Luonteensa takia Fit In Dance ei ollut erityisen suosittu jalostusori, vaikka meriittien ja rakenteensa puolesta se olisi ollut hyvää materiaalia. Fit In Dancella on vain muutama jälkeläinen tähän päivään mennessä. Tamma Lenella on sekä estesuoritustensa ja rakenteensa puolesta palkittu tamma. Lenella on kantakirjattu II palkinnolla ja se kilpaili pitkään rataesteitä aina 100cm tasolle saakka. 152cm tammalla on 6 jälkeläistä.

Robinin isänemän puolelta löytyy enemmän poniverta. Tamma Chaviva on menestynyt Euroopassa jopa 120cm radoilla, useimmiten myös voittaen kilpailuja. Punarautiaankimo tamma on kantakirjattu Saksassa I-palkinnolle, ja sillä on tulevaisuudessa edessä siitostamman ura. Tällähetkellä tamman kanssa kuitenkin keskitytään kisauraan, toivottavasti se jatkuu samanlaisena kuin tähänkin asti! Full Blooded, upea estetykki new forestinponiksi. Full Blooded on suomalaissyntyinen, 143cm korkea ruunikko poniori, joka myytiin suoraan kasvattajalta Saksaan. Orilla on huikeasti jälkeläisiä, ja se on edelleen erittäin suosittu tammanomistajien keskuudessa. Chalila on rautiaankimo Saksalaissyntyinen ratsuponi. Tamman taustalta suvusta löytyy niin connemaraa, welshponia kuin täysiveristäkin. Suuresta, 149cm koostaan huolimatta, siro tamma toimi ketterästi hankalillakin esteradoilla. Valitettavasti Chalilalla ei ole kuin 2 jälkeläistä, sillä tamma menehtyi ennenaikaisesti 12-vuotiaana.

Robinin emä, Vinkremla on myös ERJ-II ja YLA1-palkinnot saavuttanut ratsuponi. Kirjava tamma on ollut erittäin suosittu ratsuponijalostuksessa, ja sillä onkin noin 10 jälkeläistä. Luonteeltaan tamman olemus vastaa täysin sen fyysistä olemusta, se on kiltti, helppo ja erittäin ihana. Varsinainen söpöyspakkaus siis. Ei kuitenkaan pidä antaa ulkomuodon hämätä, sillä tamma pystyy melkoisiin suorituksiin esteradalla, poikansa tavoin. Vinkremlan isä, Bat, oli 147cm korkea, luonteeltaan helposti kuumuva upeannäköinen ori. Vaikeasta hallittavuudestaan huolimatta ori kilpaili erinomaisella menestyksellä jopa 120cm luokissa asti, jonka jälkeen se siirtyi eläkkeelle ja jalostuskäyttöön. Batilla on kivasti menestyneitä jälkeläisiä, joista Vinkremla on varmasti söpöin. Rhonnon on 139cm korkeudella varustettu punaruunikko jokatytön unelmaponi. Rhonnon kilpaili aikanaan menestyksekkäästi 100-120cm tasolla rataesteitä eri ratsastajien kanssa. Sporttisen ja kisapäisen poniorin kanssa on moni nykyajan kilpaesteratsastaja aloittanut kisauransa, ei mikään turha poni siis. Drop Out, 145cm korkea 50% poniprosenttinen ratsuponitamma. Mustankirjava, hankaluonteisenakin mainostettu tamma kiersi pitkään omistajalta toiselle luonteensa takia, kunnes päätyi nykyiselle omistajalleen, jonka kanssa Drop Out onnistui saavuttamaan mainetta esteradoilla. Omistajiensa kanssa tammasta tuli myös suosittu siitoksessa, ja sen jälkeläiset ovat perineet tulisen luonteen emänsä tavoin.

Guldkremla, 132cm korkea pieni musta ponitamma. Ponimaisesta ulkomuodostaan huolimatta tamma menestyi jopa 90cm radoilla esteillä. Luonteen puolesta tamma on varustettu roppakaupalla ponimaisuutta ja kiltteyttä. Halo, Robinin emänemänisä on ponimainen ja itsepäinen, jopa dartmoorinponiksi. 127cm korkea pieni poniori polveutuu perinteikkäisistä brittiläisistä dartmoorsuvuista, ja itse Halo tuli vasta nelivuotiaana Ruotsiin, jossa siitä koulittiin melkoinen kisaponi. Ori hyppäsi 80cm ratoja ja saavutti oman seudun pikkukilpailuissa hyvään tahtiin ruusukesijoja. Young Indeed on 146cm korkea sporttinen kilpaponi. Kevyellä rakenteella varustettu tamma on täysin eri maata kuin Halo, mutta molemmilta löytyy samanlaista taistelutahtoa mitä esteradoilla tarvitaan. Young Indeed oli erinomainen ratsastettava ja se pärjäsi myös estekilpailuissa 110cm tasolla niin kansallisissa kuin alueellisissa kilpailuissakin.

Jälkeläiset

06.02.2014 rp-o. Fifth Birds in Rio, e. Pickwick (om. Fifth Bridge Ponies)
19.06.2014 rp-t. Blackwoods Naquadria, e. Blackwoods Hyperdrive (om. Viivi)

Tulokset

Allaoleviin taulukkoihin merkitään ainoastaan sijoitukset!
ERJ sijoitukset: kpl ()
KRJ sijoitukset: kpl ()

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelun 28.02.2015 tilaisuus - ERJ-I palkinto
(8 + 42 + 25 + 10 + 15 = 100 p.) ERJ I

Estekilpailut

Pvm Paikka (ERJ/villi) palkinnot ja arvonimet Luokka - Tulos
30.10.2014 Solo (Lokakuun ERJ Cup) 50cm - 12/143
31.01.2015 Kilpailukeskus Ginger (Tammikuun ERJ Cup) 100cm - 9/305
21.02.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 3/30
23.02.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 5/30
23.02.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 3/30
24.02.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 2/30
26.02.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 4/30
26.02.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 1/30
28.02.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 5/30
01.03.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 4/30
02.03.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 2/30
02.03.2014 Petäjävaara (ERJ) 110cm - 1/30
03.03.2014 Petäjävaara (ERJ) 110cm - 1/30
03.03.2014 Petäjävaara (ERJ) 110cm - 2/30
03.03.2014 Helmivaara (ERJ) 100cm - 3/22
05.03.2014 Kilpailukeskus Ginger (ERJ) 100cm - 5/30
05.03.2014 Zonneral (ERJ) 100cm - 10/100
07.03.2014 Zonneral (ERJ) 100cm - 9/100
07.03.2014 Nerian (ERJ) 110cm - 6/40
08.03.2014 Nerian (ERJ) 110cm - 3/40
08.03.2014 Kilpailukeskus Ginger (ERJ) 100cm - 4/100
08.03.2014 Kilpailukeskus Ginger (ERJ) 100cm - 2/100
09.03.2014 Kilpailukeskus Ginger (ERJ) 110cm - 8/100
09.03.2014 Zurück (ERJ) 110cm - 3/30
09.03.2014 Zurück (ERJ) 110cm - 3/30
10.03.2014 Kisakeskus Weldon (ERJ) 110cm - 6/100
11.03.2014 Kisakeskus Weldon (ERJ) 110cm - 3/100
11.03.2014 Kisakeskus Weldon (ERJ) 110cm - 2/100
11.03.2014 Zurück (ERJ) 110cm - 4/30
11.03.2014 Swift Stud (ERJ) 110cm - 3/100
12.03.2014 Zonneral (ERJ) 100cm - 5/100
12.03.2014 Kisakeskus Weldon (ERJ) 110cm - 1/100
13.03.2014 Kisakeskus Weldon (ERJ) 100cm - 7/100
13.03.2014 Zonneral (ERJ) 110cm - 9/100
16.03.2014 Elm Ponies (ERJ) 110cm - 6/60
16.03.2014 Haavelaakso (ERJ) 110cm - 3/30
17.03.2014 Haavelaakso (ERJ) 110cm - 5/30
18.03.2014 Rajamäen Suomenhevoset (ERJ) 110cm - 3/100
10.04.2014 Yt Hummingbird (ERJ) 110cm - 2/27
12.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 110cm - 2/30
13.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 110cm - 4/30
13.04.2014 Riiviöt (ERJ) 100cm - 4/50
14.04.2014 Riiviöt (ERJ) 100cm - 1/50
14.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 110cm - 5/30
15.04.2014 Riiviöt (ERJ) 100cm - 3/50
17.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 110cm - 5/30
22.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 2/30
22.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 110cm - 2/30
23.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 110cm - 3/30
27.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 3/30
29.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 4/30
30.04.2014 Fifth Bridge Ponies (ERJ) 100cm - 2/30
30.04.2014 Muiston suomenhevoset (ERJ) 100cm - 4/40


Koulukilpailut

Pvm Paikka (KRJ/villi) palkinnot ja arvonimet Luokka - Tulos
21.04.2014 al Najya (KRJ) Helppo B - 6/50
21.04.2014 Team J&K (KRJ) Helppo B - 6/40
25.04.2014 al Najya (KRJ) Helppo B - 5/50
25.04.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo C - 4/40
25.04.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo B - 6/40
25.04.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 3/40
26.04.2014 Linya Stud (KRJ) Helppo B - 4/60
28.04.2014 Ratsastuskoulu Nuppula (KRJ) Helppo B - 3/30
29.04.2014 Ratsastuskoulu Nuppula (KRJ) Helppo B - 3/30
01.05.2014 Linya Stud (KRJ) Helppo B - 3/60
01.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo C - 3/40
01.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo B - 3/40
02.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo C - 1/40
03.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo C - 3/40
04.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo C - 4/40
04.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 4/40
04.05.2014 Sahne Stud (KRJ) Helppo B - 4/30
05.05.2014 Wyrda Sporthorses (KRJ) Helppo B - 5/30
05.05.2014 Breawa (KRJ) Helppo B - 5/40
06.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo B - 6/40
06.05.2014 Breawa (KRJ) Helppo B - 3/40
07.05.2014 Breawa (KRJ) Helppo B - 5/40
09.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo B - 1/40
10.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 5/40
12.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 2/40
16.05.2014 Yksityistalli Hummingbird (KRJ) Helppo B - 5/29
20.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 2/40
22.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 5/40
22.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 3/40
22.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo B - 2/40
23.05.2014 Sävelsalo (KRJ) Helppo B - 2/40
24.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 3/40
24.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 1/40
25.05.2014 Sävelsalo (KRJ) Helppo B - 2/40
26.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 2/40
26.05.2014 Team J & K (KRJ) Helppo B - 3/40
27.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 1/40
29.05.2014 Breawa (KRJ) Helppo B - 2/44
29.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 3/40
29.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 4/40
30.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 3/40
01.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 5/40
01.06.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo B - 3/40
02.06.2014 Havimäen Ratsastuskoulu (KRJ) Helppo B - 6/50
03.06.2014 Taivaankansi (KRJ) Helppo B - 2/30
07.06.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo B - 3/40
07.06.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo B - 2/40

Päiväkirja ja valmennusmerkinnät

Alle listattuna päiväkirja ja valmennusmerkinnät päivämäärän mukaan (laskevassa järjestyksessä). Jos merkintä on valmennusmerkintä, kuvauksessa on kerrottu valmennuksen taso.

02.04.2014

Fifth Bird Goes Tweet, aka Robin, on Blackwoodsin uusi ratsuponivahvistus. Fifth Bridge Poniesilla oli myynnissä jo kilpauransa aloittaneita ratsuponeja, ja en voinut vastustaa kiusausta hankkia muutamaa uutta ratsuponia Blackwoodsiin, vaikka alunperin tarkoitus oli jättää ratsuponit pois tallin ponikannasta. Orilla oli meille saapuessaan jo edellisen omistajansa kanssa kertynyt 46 sijoitusta ERJ:n alaisista kilpailuista, 100cm ja 110cm tasoilta. Jatkamme Robinin kanssa vielä muutamissa estekilpailuissa, ja kokeilemme orin siipiä kouluradoilla. Menestys kouluradoilta tähän mennessä on ollut ihan kiitettävää, orilla on jo muutama sijoitus Helppo B luokista. Hienosta estesuvusta tuleva ori tähtää ERJ:n ja YLA:n laatuarvosteluihin, ja tulevaisuudessa on myös tarkoitus teettää muutama jälkeläinen. Katsellaan minne asti Robinin potentiaali riittää, aikaa tällä alle 6 vuotiaalla orilla on vielä vaikka kuinka paljon!

22.04.2014 Valmennus
110cm - noah.

En olekaan aikaisemmin juuri irtohypyttänyt ponejani valmennustarkoituksissa, mutta Robinille tämä tuntui sujuvan. Tänään siis herraa irtohypytettiin 110cm korkuisella estekujalla. Esteitä oli yhteensä 7 kappaletta, joista muutama okseri ja muutama pysty, sekä pari erikoisestettä. Aluksi Robinia juoksutettiin kujaa pelkillä puomeilla, mutta kun ori tottui olemaan vapaana, nostettiin estekorkeus 100-110cm välille. Sen jälkeen Robin ohjattiinkin kujalle. Ensimmäiset muutamat hyppykerrat sisälsivät melkoisia spurtteja häntä soihtuna taaksepäin. Spurttien seuraan liittyi myös ilopukkeja esteiden jälkeen ja tästä koheltamisesta johtuen Robin pudotti muutamia esteitä. Otimme kuitenkin vielä muutamat kerrat kujan uudestaan, toki ensin suurempia intoja yritettiin saada juoksuttamalla pois. Kun ori tuntui rauhoittuneen, vietiin se taas esteille. Tälläkertaa Robinkin tuntui olevan ajantasalla siitä, mitä sen oikeastaan pitäisi tehdä. Herra suoritti varmaan tapaansa seuraavat estehypyt. Tähän on hyvä lopettaa tällä kertaa, tulen varmasti kokeilemaan tätä myös toisen kerran, toistenkin ponien kanssa, sen verran hauskaa tuntui Robinilla olevan.

25.05.2014

Robinin emä, ratsuponitamma Vinkremla saavutti tänään ERJ:n laatuarvostelussa ERJ-II-palkinnon 101 pisteellä! Upeaa! Ori itse vasta valmistautuu laatuarvosteluja varten, sillä erityisesti maasta esitettäessä harjoitteleminen on jäänyt vähäiselle, eikä Robin oikein tunnu tajuavan miksi sen pitäisi juosta taluttajan vierellä. Robin haluaisi vaan vähän kiusotella taluttajaa, vaikka muutaman korjauspyynnön jälkeen kyllä totteleekin mukisematta. Orin isällä olikin jo ERJ-II palkinto, joten melkoisista estetykeistä herra polveutuukin. Ehkäpä myös Robinin jälkeläiset osoittautuvat tulevaisuudessa isovanhempiensa kaltaisiksi esteratsuiksi? Ainakin hyvät edellytykset varsoilla on estepotentiaalin kannalta, Robinin lähisuvusta, vanhempia lukuunottamatta, löytyy myös useita ERJ-palkittuja poneja. Robinin kanssa tähdätään myös ERJ:n laatuarvosteluun, ja mahdollisesti myös KRJ:n ja YLA:n laatuarvosteluihinkin.

02.06.2014

Robinilla alkaa olla kisaura takanapäin. Vasta 8-vuotias ori on saavuttanut jo yli 50 estekisasijoitusta, ja samoissa määrin myös koulusijoituksia. Melkoinen kisa- ja suoritustykki meillä tässä! Tällä hetkellä Robin keskittyy edelleen valmentautumaan pienissä määrin, ja toimii Blackwoodsissa valmennus- ja opetusponina uusille Blackwoodsin kisaratsastajille. Tämän lisäksi olemme alkaneen treenaamaan Robinin kanssa western-varusteihin tottumista, joten ehkä herrasta saadaan vielä hyvä apu Blackwoods Ranchin criolloille, kun Blackwoodsin ponilaumaa pitää paimentaa laitumella. Robinin vauhti, sekä varmuus sopivat hyvin criollojen seuraan, joten katsellaan! Tähän mennessä western-koulutus on sujunut melkoisen helposti, orin itsevarmuus ei salli suurempia hötkyilyjä kun selkään heitetään täysin uudenlaiset varusteet. Samallatavalla vauhtia löytyi westernsatulan ja -suitsien kanssa, kuin estesatulankin. Ehkä Robinista saadaan myös nuorempien ratsastajien westernponi tällä treenillä?

22.06.2014 Valmennus
110cm - noah.

Kävimme tänään estevalmennuksessa Robinin kanssa. Tehtävänä oli erikoisesteet, vaikka Robin onkin niiden kanssa ollut kohtuullisen varma ratsu. Parempi kuitenkin harjoitella, ettei pääse unohtumaan. Verryttelin Robinin huolellisesti ennen valmennuksen alkua, ja valmentajamme olikin saapunut sillä välin paikalle. Aloitimme suoraan vesiesteen harjoittelun. Robin oli taas vauhdikkaalla päällä, ja imi esteelle melkoisella vauhdilla. En kuitenkaan jaksanut enään yllättyä tästä, joten pidin pään kylmänä ja pidätteet voimakkaina. Valmentaja kehoitti vielä muistamaan ulko-ohjan tuntuman, etten päästä oria täysin oman onnensa nojaan myöskään esteen päällä. Keskityin seuraavilla kerroilla paremmin ulko-ohjaan, ja tuntuikin, että paketti ei hajonnut ihan yhtä pahasti esteen jälkeen, kuin mitä aikaisemmilla kerroilla. Otimme vielä muutamat viuhka-hypyt, sekä trippelitehtävän, Robin suoritti nämä varsin mallikkaasti hypäten kevyesti myös haastavammista lähestymisistä. Itse olin trippelillä aavistuksen oria jäljessä, ja hyppy ei ollut tasapainoinen. Toisella kerralla olin paremmin mukana, ja nyt hyppy näyttikin siltä miltä sen pitäisi. Lopettelimme trippelin jälkeen, ja jäin vielä verryttelemään ratsun.

20.07.2014 Valmennus
110cm - noah.

Blackwoodsiin saapui tänään estevalmentaja tallille. Olin Robinin kanssa heti osallistumassa valmennukseen, sillä vaikka orin kisaura onkin jo vähän loppumaisillaan, on silti hyvä treenata. Jos ei muuta, niin ratsastaja ainakin tarvitsee treeniä. Valmennuksessa oli aiheena ihan perus ratsastusradan tiet ja lähestymiset. Valmentaja oli rakentanut radan valmiiksi kun saavuin verryttelemään, joten saatoin ottaa myös muutaman verryttelysesteen alkuverryttelyjen ohessa. Rataan kuului 9 estettä, joista muutamat hypättäisiin molempiin suuntiin. Verkan jälkeen aloitimme muutamilla helpoilla tehtävillä. Robin tuntui toimivan ihan omalla tavallaan, vauhtia piisasi, mutta jarrut ja muut hallintalaitteet löytyivät helposti. Valmentajan kommenttien jälkeen siirryin ratsastamaan seuraavaa tehtävää, jossa oli hankalammat lähestymiset pystyesteille. Jouduin ottamaan tehtävän muutamaan kertaan, sillä en ollut täysin mukana menossa samaan suuntaan kuin Robin. Ori joutui pelastamaan muutamassa kohtaa ratsastajan virheet toden teolla, mutta päästiin esteiden yli joka tapauksessa. Valmennuksen lopuksi otimme vielä kokonaisen radan ratsastuksen, ja vaikka vauhtia riitti, oli se suorituksista tällä kertaa paras. Tällaisia lopetuksia meille useamminkin, kiitos!

30.08.2014 Valmennus
110cm - noah.

Viimekertaisen valmennuksen jälkeen halusin ottaa taas kokonaisen radan ratsastamista uudestaan, joten esitin toiveen tämänkertaiselle valmentajallemme. Valmentaja oli onneksi ajatellut samansuuntaista, joten pääsimme heti verryttelyjen jälkeen harjoittelemaan radan ratsastamista. Radalle oli pystytetty 10 estettä, joista moni oli oksereita / trippeleitä ja muita erikoisesteitä. Perus pystyesteitä oli vain muutama, ja nekin sellaisissa paikoissa, että haastetta varmasti riittäisi. Aloitimme ensin muutamalla yksittäisellä hypyllä. Robin toimi hyvin, vaikka vähän jäykkyyttä tuntui olevan vasemmissa käännöksissä. Pyrin helpottamaan orin jäykkyyttä muutamilla taivutustehtävillä ja ennakoimalla vasemmat kääntymiset paremmin. Ilmeisesti jotain juminpoikasta havaittavissa, sillä ori ei tapansa mukaan ollut yhtään energisellä päällä, päinvastoin. Flegmaattisuudesta huolimatta suurin osa harjoitteista meni kivasti, ja jätimme hankalimmat vasemmat kaarteet ottamatta. Muutama kokeiltiin helpotettuina versioina. Valmennuksen päätteeksi verryttelin orin vielä huolellisesti, jotta ikävästä lihasjumista päästäisiin, toivottavasti se ei tule haittaamaan seuraavia Cup-kisoja.

04.01.2015 Valmennus
110cm - Susi.

Saavuin ensimmäistä kertaa hoitamaan Robinia. Olimme omistajan kanssa sopineet, että kävisin hoitamassa ja ratsastamassa orin tänään. Komea, sukkajalkainen ori seisoskeli tarhassaan katselemassa naapuritarhan hevosten perään kun menin sitä hakemaan. Se tuli uteliaana tarkastelemaan minua portille ja lähti reippain mielin mukaani talliin. Taluttaessa Robin kulki pää korkealla ja reippaasti elvistellen, kuin näyttääkseen muille, että kuka täältä oikein tulee. Orin tavarat löytyivät helposti nimetyiltä paikoilta ja koska hevonen oli helppo hoitaa, sain sen suht' nopeasti kuntoon ja maneesiin. Maneesissa nousin Robinin selkään ja lähdin kiertämään uraa. Alkuverryttelyn ajan tunnustelin hieman, että millainen ori on ratsastaa. Robin liikkui reippaasti ja huomasin, että se reagoi erinomaisesti juuri istuntaan. Sellaiset hevoset ovatkin mieleeni. Tämä ensimmäinen yhteinen kerta meni lähinnä sileällä työskennellessä ja siinä, että yritin herkistellä hevosta hieman paremmin ohjas- ja pohjeavuille.

10.01.2015 Valmennus
110cm - Susi.

Tänään oli vuorossa toinen kerta Robinin kanssa. Ori oli taas tarhassa tullessani ja se näytti tunnistavan minut kun menin sitä sieltä hakemaan. Hoidin ja varustin ruunikon käytävällä ja sitten talutin sen tallipihalle. Hyppäsin ponin selkään ja suuntasimme kulkumme maastoon. Olin saanut vinkin hyvästä reitistä, joten uskalsin lähteä yksin vieraassa paikassa. Robin liikkui reippaaseen tahtiin ja herättelin sitä alkuun hieman pidättäville avuille. Pääsääntöisesti kuljimme ravaten ja sopivilla suorilla laukkasimmekin hieman. Ponista jäi oikein positiivinen mielikuva, sillä se oli koko maastoreissun ajan reipas ja rohkea. Vauhdikkuudesta huolimatta minun ei myöskään tarvinnut pelätä ryöstämistä, sillä ori kuunteli oikein hyvin minua. Tallissa annoin orille porkkanan ja harjasin sen niin hyvin, että karva kiilsi varmaan kilometrien päähän. Robin tuntui tykkäävän kovasti saamastaan huomiosta.

Fifth Bird Goes Tweet is a SIM-game horse!
Yhteydenotto / contact: E-mail
Photos © Tea


Blackwoods on virtuaalitalli, kaikki sivustolla oleva on allekirjoittaneen mielikuvituksen tuotetta! Blackwoods ei näy hakukoneissa. Otathan yhteyttä sähköpostitse, jos kysyttävää ilmenee?

Blackwoods is a SIM-game stable (virtual stable), everything at this site is the result of my imagination, and nothing happens for real. This site will not show in search. Contact me by e-mail if you have any questions.

Otsikkokuvan grafiikka © Vector Backgrounds & PinkOnHeads
Sivun koristekuvan © Kent Pledger (CC by 2.0)