Virtuaalihevonen - a SIM-game horse

Walterson Gorica

YLA2, KRJ-II

© ransu.kuvat.fi      © ransu.kuvat.fi

Photos © ransu.kuvat.fi (CC by-nc 3.0)

Walterson Gorica, "Rica"
welsh part bred 50%, tamma, 145cm
VH14-023-0092
synt. 01.08.2013 (4v: 08.02.2014) VARL, (katso ikä)
tuoja & omistaja noah. (VRL-00224)
Re 100cm, Ko Helppo A (koulupainotteinen)

Walterson Gorica saapui meille suoraan kasvattajaltaan nuorena neitinä. Tamma oli jo ensi päivistä lähtien hyvin mukava ja ihmisrakas, se viihtyy kaikkien ihmisten seurassa, olivat he tuttuja tai tuntemattomia. Rica on welsh part bredeille tyypillisesti myös hyvin miellyttämisenhaluinen, viisas ja oppimiskykyinen. Tamman kanssa on erittäin miellyttävä tehdä töitä, sillä se haluaa vastata apuihin heti ja mahdollisimman hyvin. Toisinaan jos yhteistyö ei ole ihan saumatonta, Rica pyrkii kuitenkin ehdottamaan seuraavaksi tehtäviä suoritteita ja toimimaan kuitenkin mahdollisimman hyvin.

Hoidettaessa Rica seisoo nätisti paikallaan ja väistää pyydettäessä. Tamma tervehtii karsinaansa tulevat ihmiset perusteellisesti ja pitää ihmisseurasta. Toisinaan huomaa todella selvästi, kuinka Rican mieliala paranee kun se saa huomiota. Tamma tarhataankin yleensä aina toisten tammojen kanssa, kaikki pysyvät paremmalla tuulella. Rica hötkyilee vain harvoin, vaikka tamma säikähtäisikin, se yleensä askeltaa vain muutaman askeleen verran ilman kiirettä suuntaan X, ilman että taluttaja ehtii edes huomata mitä on tapahtunut. Toisinsanoen neiti osaa pitää päänsä kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa, suhteutettuna toki tilanteisiin, sillä kylmäpäisyydellä ei tarkoiteta sitä, ettäkö tamma olisi jääräpäinen. Päinvastoin. Lastattaessa Rica jännittää ihan vähän, mutta jos se tuntee taluttajansa, ongelma ratkeaa vain muutamalla traileriin päin kohdistetulla mulkaisulla. Ricalta löytyy myös huumorintajua kaiken vakavuuden ja miellyttämishalun lomasta, mutta sitä ei koe kuin harvemmat tutut henkilöt.

Rica on erittäin mukava ratsastaa. Tammalla on tasaiset askellajit ja välillä tuntuu kuin istuisi nojatuolilla. Rica kuumuu vähän esteillä, mutta kouluradoilla se toimii kuin ajatus. Rica nauttii työnteosta ja siitä, että saa tehdä yhteistyötä ratsastajan kanssa. Tamma on kuitenkin kohtuullisen herkkä ratsastaa, joten kannattaa jättää kovemmat avut suosiolla pois; jää kaikille parempi mieli kun yhteistyö toimisi vähemmälläkin puurtamisella. Rican selkään voi laittaa nuoremmat ja kokemattomammatkin ratsastajat, tamma osaa suhteuttaa tekemisensä ratsastajan tason mukaan, mutta jos ratsastaja osaa myös asiat, meno näyttää upealta! Kentän laidalta katsottuna näyttää siltä kuin ratsastaja ei tekisi mitään ja tamma silti suorittaa liikkeet itselleen tyypillisellä notkeudella ja tehokkuudella.

Sukutaulu

Emälinja: Walterson Garamoa - Bethania - Gwen Echeverria

i. Newton III
(x, 159cm, evm)
ii. Thee Altair
(ox, 154cm, evm)
iii. Ibn Ibn Samoa (ox, 152cm, evm)
iie. Bint Fer Ambre H (ox, 148cm, evm)
ie. Ziio
(xx, 163cm, evm)
iei. Achilles G.E (xx, 161cm, evm)
iee. Basha (xx, 160cm, evm)
e. Walterson Garamoa
(wB, 128cm, evm)
ei. Tobias von Golthan
(wB, 131cm, evm)
eii. Gilthorn Jacob (wB, 134cm, evm)
eie. Milton Nera (wB, 130cm, evm)
ee. Bethania
(wB, 132cm, evm)
eei. Royalwood Treyvion (wB, 127cm, evm)
eee. Gwen Echeverria (wB, 130cm, evm)

Gorican suvusta löytyy paljon perus Waltersonin jalostuslinjaa tukevia poneja. Suku on hyvin koulupainotteinen ja sieltä löytyy monipuolisesti niin kilpaponeja, kuin harrasteponeja joiden saavutukset ovat enemmän rakennearvosteluissa. Tamman isä Newton II on 159cm korkea angloarabiori. Newton kilpailee edelleen kansainvälisellä tasolla Vaativissa koululuokissa, joissa ori on niittänyt menestystä erityisesti täysiveristen omissa kilpailuissa. Puoliverisiä vastaan arabisukuinen, helposti kuumuva, mutta taistelutahtoinen ori ei ole vielä juurikaan pärjännyt. Newtonilla on muutamia kymmeniä jälkeläisiä, tasaisesti niin ponirotuisia kuin täysiverisiäkin. Thee Altair on 154cm korkea ruunikko arabiori. Luonteeltaan tämä upea ruunikko on lempeä, mutta itsetietoinen. Orin kanssa ollaan kilpailtu paljon arabien show-kilpailuissa sekä in-hand-luokissa, että english pleasure luokissa. Thee Altair edustaa egyptiläistä verilinjaa, ja sitä tapaa eniten egyptinarabien suvuissa. Ori on erittäin suosittu jalostusori ulkonäkönsä ja show-menestyksensä takia. Ibn Ibn Samoa on kouluradoilla hyvin pärjännyt arabi. 152cm korkea Samoa kilpaili pitkälti helpoissa luokissa kouluratsastuksessa, sekä english-tyylin luokissa arabien show-kilpailuissa. Ori on suosittu jalostusori arabijalostuksessa, mutta sen nimeä voi löytää paljon myös erityisesti welsh part bredien suvuista. Ibn Ibn Samoa polveutuu kuuluisasta arabiorista Samoasta, jonka saavutuksille ei ole vielä tähänkään päivään mennessä löydetty vertaista. Bint Fer Ambre H

Tamma Ziio on kouluradoilla edelleen kilpaileva 163cm korkea englantilainen täysiverinen. Ziiolla ei ole montaa jälkeläistä, mutta tamma itsekin on vasta sen verran nuori, että kilpauraan kannattaa vielä panostaa. Sen taustalta löytyy upea musta täysiveriorivaikuttaja Achilles G.E, 161cm korkea ori, joka kilpaili GP-tasolla kouluradoilla. Achillesin jälkeläisiin voi törmätä ympäri maailmaa, ja jälkeläisiä orille onkin kertynyt useita satoja. Achilles itse polveutuu puoliksi laukkasuvusta ja puoliksi koulusuvusta. Koulupuolelta ori sai huikean potentiaalinsa, ja laukkapuolelta taistelutahtoa, rohkeutta ja erityisesti vauhtia ja liikkuvuutta. Luonteeltaan ori oli melko topakka, ja se tunnetaankin kilpailunjärjestäjien mielissä sinä hankalana hevosena, joka rikkoi kaikki väliaikaiskarsinat. Achillesin ja tamman Basha yhdistelmästä syntyi Ziio, mutta Basha itse on kouluradoilla jopa vaativissa luokissa kansainvälisesti pärjännyt tamma. 160cm korkea rautias tamma asuu nykyään Helwaterin siittolassa, jossa se toimii siitostammana. Luonteeltaan Basha on erittäin miellyttämisenhaluinen ja siltä löytyy paljon koulupotentiaalia. Basha polveutuu tunnetusta täysiveriorista Grejorian, joka taas oli yksi ensimmäisistä täysiverisistä, jotka kilpailivat menestyksellä kansainvälisillä kouluradoilla.

Kuten aikaisemmin jo on mainittu, poneja löytyy laidasta laitaan Walterson siittolan kasvatussuunnalle tyypillisesti. Gorican emä Walterson Garamoa, on kouluradoilla pitkään pärjännyt 128cm korkea wB-sektion ponitamma. Garamoa jätti jälkeensä 10 jälkeläistä Waltersonissa, ennen kuin se lopetettiin vakavan ähkyn vuoksi. Garamoan linjaa jatkaa kuitenkin sen kaksi Waltersonille jäänyttä tytärtä ja muut jälkeläiset ympäri maailmaa. Elämässään onnekkaampi tapaus oli Garamoan isä, 131cm korkea welsh B-ori Tobias von Golthan. Ori kilpaili nuorempana paljon helpon ja vaativan tason koululuokissa jalostusuransa ohella, mutta nykyään Tobias muutti harrasteponiksi Saksaan nuorten omistajiensa seuraksi. Ori asuu samalla tallilla kuin sen yksi jo ruunattu jälkeläinen, ja viettää leppoisia ponipäiviä. Gilthorn Jacob, 134cm korkea kimo welsh B-ori on paljon erityisesti wB-ponien jalostuksessa käytetty jalostusori. Orilla itsellään ei ole juuri kilpailutuloksia, näyttelytuloksia lukuunottamatta, mutta se edustaa welshponeissa harvinaista isälinjaa. Jacobin suku on pitkälti valjakko- ja koulupainotteista, hyvinrakentunutta ja monilla näyttelypalkinnoilla palkittua sukua. Jacob itse on kantakirjattu I-palkinnolla, ja palkittu useana vuonna myös jälkeläistensä ulkomuodon perusteella Englannissa. Milton Nera on 130cm korkea rautias welsh B-tamma. Nera kilpaili aikoinaan paljon english saddle luokissa eri-ikäisten ratsastajien kanssa. Tammalla on kymmenen jälkeläistä, joista kaikki ovat kilpailleet yhtä hyvällä menestyksellä eri tason luokissa. Nera asuu nykyään Ranskassa, jossa tamma viettää eläkepäiviä.

Bethania on 132cm korkea kimo ponitamma. Bethania asuu edelleen Waltersonilla, jossa se on aktiivisessa siitoskäytössä. Tammalla itsellään ei ole kovin kummoista ulkomuotoa, mutta se periyttää erinomaista kouluratsastuspotentiaaliaan kaikille jälkeläisilleen. Bethania kilpaili nuorempana paljon kansainvälisellä tasolla kouluradoilla, mutta siirtyi vanhempana jalostuskäyttöön. Tammalla onkin useita jälkeläisiä, jotka kaikki ovat jo ehtineet näyttää kyntensä kouluradoilla. Sen isä Royalwood Treyvion on vain 127cm korkea musta poniori. Treyvion on voittanut monta kertaa best welsh pony-arvonimen Englannissa pidettävissä kilpailuissa. Kilpailuissa arvostellaan pitkälti ponien suorituskykyä ja luonnetta. Hyvä niin, sillä Treyvion ei ole kovin kummoinen poni katsoa. Orilla on kuitenkin potentiaalia kouluradoille ja valjakkopoiksi. Gwen Echeverria on tamma, josta on moneen. Tamma kilpailee aktiivisesti sekä este- että kouluradoilla, ja on debytoinut kenttäkilpailuissakin. Echeverrialla on vain muutamia jälkeläisiä ja tamma itse kilpailee edelleen kansainvälisellä tasolla. Echeverria on iästään huolimatta vielä nuoren oloinen, ja tamma voittaakin useimmat kilpakumppaninsa lajissa kuin lajissa. Echeverria on myös erittäin nätti 130cm tamma. Se on kantakirjattu I-palkinnolla useassa maassa ja palkittu rakennearvosteluissa I- ja II-palkinnoilla monesti. Melkoista sukua siis Rican takana, tamma itse on myös osoittautunut sukunsa veroiseksi erityisesti kouluosaamisen puolesta. Näyttää myös siltä, että Rican jälkeläiset jatkavat samaa linjaa.

Jälkeläiset

09.02.2014 wpb-t. Blackwoods Cold Brew, i. Cadwallen Mordecai (om. noah)
10.03.2014 wpb-t. Blackwoods Rienzi, i. Walterson Romanoff (om. noah)
03.04.2014 wpb-t. Blackwoods Xascha, i. Blackwoods Erebor (om. Elsie (VRL-10986))
01.08.2014 brp-o. Blackwoods Kingsley, i. Quotidian Oscillate

Tulokset

Allaoleviin taulukkoihin merkitään ainoastaan sijoitukset!
KRJ sijoitukset: kpl ()

Kouluratsastusjaoksen 15.01.2015 tilaisuus - KRJ-II palkinto
7 (7+7) - 40 - 16 - 20 - 15 - 0 = 98 p. KRJ-II

Yleislaatuarvostelun 25.10.2014 tilaisuus - YLA2 palkinto
31 (17+14) -29 (20+9) - 17 - 8 - 4 = 89p / YLA2

Koulukilpailut

Pvm Paikka (KRJ/villi) palkinnot ja arvonimet Luokka - Tulos
09.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo B - 3/40
10.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 4/40
14.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 1/40
14.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 5/40
15.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 4/40
15.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 4/40
16.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 2/40
16.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 1/40
16.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 6/40
16.04.2014 Fiktio (KRJ) Helppo A - 5/40
17.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 4/40
19.04.2014 al Najya (KRJ) Helppo B - 1/50
19.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 1/40
20.04.2014 Aittohaara (KRJ) Helppo A - 2/50
20.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 1/40
21.04.2014 Aittohaara (KRJ) Helppo A - 2/50
21.04.2014 Aittohaara (KRJ) Helppo A - 5/50
21.04.2014 al Najya (KRJ) Helppo A - 5/50
22.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 2/40
22.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 5/40
23.04.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 2/40
24.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 6/40
24.04.2014 Aittohaara (KRJ) Helppo A - 6/50
24.04.2014 Aittohaara (KRJ) Helppo A - 6/50
25.04.2014 Ratsastuskoulu Nuppula (KRJ) Helppo A - 4/30
25.04.2014 Linya Stud (KRJ) Helppo A - 6/60
26.04.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 6/40
26.04.2014 al Najya (KRJ) Helppo B - 1/50
26.04.2014 Brynhild (KRJ) Helppo A - 6/40
27.04.2014 al Najya (KRJ) Helppo A - 5/50
29.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 6/40
29.04.2014 Linya Stud (KRJ) Helppo A - 2/60
30.04.2014 Huvitus (KRJ) Helppo A - 1/40
01.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo A - 6/40
01.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 3/40
07.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 1/40
07.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 3/40
08.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 1/40
08.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo A - 3/40
09.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo A - 3/40
10.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 6/40
11.05.2014 O'Polo Warmbloods (KRJ) Helppo A - 1/40
11.05.2014 Virtuaalitalli Vaapukka (KRJ) Helppo A - 6/40

Päiväkirja ja valmennusmerkinnät

Alle listattuna päiväkirja ja valmennusmerkinnät päivämäärän mukaan (laskevassa järjestyksessä). Jos merkintä on valmennusmerkintä, kuvauksessa on kerrottu valmennuksen taso.

29.03.2014

Walterson Gorica saapui tänään Blackwoodsiin. Tamma tuli suoraan kasvattajalta, ja tarkoitus on aloittaa neidin kanssa aktiivinen valmentautuminen, jotta pääsemme kouluradoille. Hienosta kouluratsusuvusta polveutuva tamma on luonteeltaan miellyttämisenhaluinen ja mukava, harvoin hötkyilevä ja ihmisrakas. Erittäin mukava hoidettaessa ja muutenkin, ratsastettaessa Gorica tuntuu lukevan ratsastajan ajatukset ja yhteistyö sujuu, vaikka olisi uusi ratsastaja. Gorican kanssa tähtäämme erityisesti kouluratsastuksessa laatuarvosteluun ja tulevaisuudessa on myös jalostussuunnitelmia.

09.02.2014

Rican ensimmäinen varsa syntyi tänään. Mustankimo tammavarsa sai nimekseen Blackwoods Cold Brew, osittain myös värityksensä, mutta osittain luonteensa takia. Coldie käyttäytyi jo ensi hetkinään kovin viileästi tallin hoitajia ja vähän myös emäänsäkin kohtaan. Toivottavasti tammasta kuitenkin kasvaa reipas welsh part bred. Tavoitteita ainakin riittää, Coldien isä on Blackwoodsissa asuva Anfarwolin laukkaponituonti Cadwallen Mordecai. Saapas näkee mitä kenkä tekee, eiköhän tästä tammasta vielä kouluponi vaativiin luokkiin tehdä. Rican ensimmäinen synnytys meni nopeasti ja tamma oli jo pian hoitamassa uutta pienokaistaan.

10.05.2014

Ricalle on syntynyt kolme nättiä tammavarsaa Blackwoodsissa. Kaikki ovat kilpailleet erinomaisella menestyksellä jopa vaativalla tasolla kouluradoilla, joten melkoista koulupotentiaalia näyttää Rica periyttävän. Luonteiltaan tammat ovat keskenään eriäviä ja ulkonäön puolesta niitä ei puolisisaruksiksi tunnistaisi. On kuitenkin mukava huomata että tuontiponin jälkeläiset ovat sellaisia kuin ollaan haluttukin, suorituskykyisiä kilpaponeja niin näyttöön kuin käyttöön. Rican siitosura jatkuu tästä kunhan kilpailut saadaan käytyä ja Rica siirtyy kevyempään kilpakäyttöön helppoihin luokkiin nuorempien ratsastajien ratsuna. Tällä hetkellä Rica kilpailee vielä aktiivisesti, mutta eiköhän kisaurat ole kohta tehty.

01.06.2014

Tällä neidillä alkaa tänään laidunkausi! Olemme jo pitkän aikaa totutelleet tammaa vihreään ruohoon ja nyt on Rican vuoro päästä Blackwoodsin laitumille kesäkaudeksi laiduntamaan. Kesäkausi on kuitenkin melko lyhyt meidän kisaponeilla, mutta eiköhän tamma tästäkin lomasta jo nauti. Poneja ei kuitenkaan pidetä laitumella viikkokausia, vaan ne haetaan välillä juoksutettavaksi tallialueelle ja muutenkin hoitajien pallutettavaksi. Rica oli jo innoissaan lähdössä laitumien suuntaan, kyllä kai Blackwoodsin kohtuullisen uusi asukaskin tietää missä kaikki hauska sijaitsee. Laitumelle päästettäessä Rica otti sellaiset spurtit, ettei ole nopeammasta väliä. Koko muu laidunseurue teki vastaavanlaista toimenpidettä kukin omalla tahollaan. Hauska nähdä kuinka näistäkin kisaponeista kuoriutuu Willejä Poneja kun ne vähän päästetään isommalle alueelle keskenään. Kuukauden päästä sitten hakemaan laidunseuruetta takaisin.

29.07.2014 Valmennus
HeA - noah.

Tänään valmennuksessa oli tehtävänä laukannostot ja ravisiirtymiset. Olemme aikaisemminkin Rican kanssa harjoitelleet näitä, joten tuttua, mutta tuiki tarpeellisia tehtäviä luvassa. Verryttelyn jälkeen aloitimme suoraan valmistelevalla pohkeenväistöllä. Rica ei lähtenyt ihan rehellisesti tehtävään mukaan, joten valmentajamme kehoitti tekemään vielä jokusen väistön lisää. Joutuipa hän myös huomauttamaan pohkeitteni käytöstäkin, mutta pikkuhiljaa tehtävästä suoriutuminen parani. Sen jälkeen aloitimme laukannostot. Tavoitteena oli nostaa laukka ja laukata nopeasti muutama askel, jonka jälkeen palata takaisin käyntiin tai raviin. Ensin aloitettiin ravisiirtymisistä. Rica oli kivasti kuulolla, mutta laukannostot olivat jokseenkin hitaita. Laukasta raviin siirtymiset taas tamman perustasoa, joten pyrin vielä nopeuttamaan omaa reaktiokykyä ja ajoittamista. Kun ravisiirtymiset lähtivät sujumaan aavistuksen paremmin, otettiin vielä muutama käynti-laukka siirtyminen. Näissä Rica olikin jo hyvin kuulolla ja siirtymiset olivat nopeita ja nättejä. Valmennuksen lopuksi sain vielä kommentit valmentajalta omasta suoruudesta laukannostossa, olin kuulemma näyttänyt lähinnä edestäkatsottuna s-kirjaimen muotoiselta, joka oli hankaloittanut myös Rican työtä. Täytyy pistää harjoittelun alle!

29.08.2014 Valmennus
HeA - noah.

Verryttelin Rican kanssa jo kentällä kun valmentajamme saapui paikalle. Tarkoituksena tänään oli harjoitella ratsastusradan teitä, sekä laukannostoja. Kun verryttelyt oli tehty, aloitettiin ensin ratsastusradan teiden harjoituksella. Valmentajamme halusi ensin harjoitteen käynnissä, jonka jälkeen siirryttiin raviin. Olin itse vähän jumissa aikaisemmista valmennuksista, ja Rica jäykistyi huonosta istunnastani. Valmentaja kehoitti tekemään muutamia voltteja ja keskittymään paremmin pohjeapujen käyttöön, jotta saisin oman istunnan rentoutettua ja näinollen myös tamman rennommaksi. Teimme pitkään töitä raviharjoitusten parissa, kunnes valmentaja näytti vihreää valoa laukkasiirtymisille. Aloitin ensin ravinostoilla suoraan ympyrälle, jonka jälkeen jatkettiin laukannostoja suoraa uraa. Rica oli jo paremmin mukana ja ratsastajankin lihakset lämpenivät valmennuksen edetessä, joten loppua kohti yhteistyö näytti jo pelaavan varsin kivasti. Lopuksi sain vielä ohjeita valmentajalta vastaisuuden varalle, jatkaa pohjeapujen käytön harjoittelua ja istuntatehtäviä. Näin saataisiin kuulemma Ricakin tottumaan siihen, että vaikka ratsastaja ei ole ihan vetreimmästä päästä, tamma ei ottaisi siitä itseensä. Jäin vielä loppuverryttelemään Rican ja otin muutaman kierroksen myös taluttaen, ettei seuraavalla kerralla ratsastajalla olisi näin paha jumi päällä.

09.09.2014

Harjoittelimme nyt kirpeässä syysilmassa itsenäisesti kouluratoja. Rica ei enään kilpaile aktiivisesti minun kanssani, mutta käy satunnaisesti nuorempien ratsastajien kanssa koulukisoissa. On välillä hyvä muistuttaa miten vaativien luokkien radat menevät, sen sijaan, että Rican kanssa treenattaisiin aina helppo c-b:tä. Aloitin harjoituksen verryttelemällä huolellisesti ja valmistelin Ricaa vaativiin tehtäväsuoritteisiin. Halusin harjoitella laukanvaihtoja ja ravipohkeenväistöjä, joissa myös itselläni olisi parannettavaa roimasti. Kun verryttelyt oli suoritettu päästiin itse harjoituksen pariin. Verryttelyjen aikana katsomoon oli ilmestynyt muutama tallilainen treenejä seuraamaan, joten sain roimasti kommentteja treenin jälkeen hyvistä ja huonoista suorituksista.

09.09.2014 Valmennus
HeA - noah.

Aloitin harjoittelun ensin laukkasiirtymisillä. Muutamat ravi-laukka siirtymiset ja sen jälkeen heti käynti-laukka siirtymisiä. Kun nämä lähtivät sujumaan, kokeilin muutaman tehtävän vastalaukkaa. Rica oli hyvällä tuulella tänään, ja vastasi nätisti ohjas- ja pohjeapuihin. Laukkaharjoitteiden jälkeen otin muutaman kierroksen käyntiä pitkin ohjin. Kun taas kokosin ohjat ja lähdin tehtävän pariin, aloitimme laukanvaihdolla. Laukanvaihto oli tarkoituksena tehdä muutamaan kertaan halkaisijan aikana. En ollut koonnut ja valmistellut Ricaa ensimmäisillä kerroilla tarpeeksi, joten emme kerenneet tehdä kuin yhden laukanvaihdon, joka sekin oli melkoisen löysän näköinen. Seuraavalla kerralla kuitenkin tiesin paremmin, joten valmistelin laukanvaihdot huolellisesti. Nyt ehdimme tehdä tavoitteen, eli kolme laukanvaihtoa. Rica vaikutti tyytyväiseltä, vaikka välillä huomasin riuhtovani ohjista kunnon pohjeapujen sijaan. Päätin ottaa vielä muutaman harjoitteen laukkaa, jotta saisin omat kädetkin rauhoittumaan. Kun tehtävä vaikutti menevän ok:sti, otimme muutaman pohkeenväistön ravissa, käynnissä ja lopulta vielä laukassa. Rica toimi tänään oikein mukavasti, tälläisia treenejä tarvitsisimme useamminkin!

29.09.2014

Rica on ilmoitettu tänään virtuaalisen yleislaatuarvostelun lokakuun 2014 tilaisuuteen. Tamman kanssa ollaan kisattu kivasti ja muutama valmennuskin on käytynä, joten odotuksena ihan ok palkinto kuitenkin. Olemme myös harjoitelleet Rican kanssa näyttelyarvosteluissa käyttäytymistä ja esiintymistä, sekä tarvittavia ratsastusradan harjoituksia. Toivottavasti YLAsta tulee hyvä tulos, niin voidaan jatkaa myös VWY:n ja KRJ:n laatuarvosteluihin. Tamman kaikki kolme jälkeläistä ovat kilpailleet kivalla menestyksellä kouluradoilla, kuten emänsäkin. Toivomme vielä ainakin yhtä orivarsaa, mutta saa nähdä mitä Rica meille toimittaa.

30.09.2014 Valmennus
HeA - noah.

Treeneissä tapahtui tänään vaikka minkämoista kommellusta. Rica oli ilmeisesti kirpeästä syysilmasta niin innoissaan, että vauhtia tammalla riitti vaikka muille jakaa. Itse en ollut varustautunut ihan näin pirteään tammaan, joka todellakin käyttäytyi luonteellensa päinvastaisesti. Jo verryttelyissä olimme menossa useampaan kertaan Rican kanssa eri suuntiin, ja näyttipä tamma vähän kipakampaakin käytöstä muutaman ilopukin merkein. Kun valmentaja saapui paikalle ja pääsimme itse asiaan, harjoituksena oli alunperin laukanvaihdot. Valmentajan huomattua Rican innokas ja hyvä tuuli, vaihdoimme harjoitteen kuitenkin pohkeenväistöihin. Näin sekä ratsu, että ratsastaja joutuisivat keskittymään reilusti ja ehkä reippautta saadaan vähän hidastettua. Käyntipohkeenväistöt sujuivat erinomaisesti, mutta ravissa sain taas huomata, että Rica oli omapäisellä tuulella. En ole varma mitä askellajia mentiin, ja mitä tehtävää suoritettiin, sillä heti pohkeenväistöavuista tamma aloitti lennokkaan ja reippaan ravin suoraan eteenpäin. Taisi olla vähän väärät avut tälläkertaa käytössä, kun saatiin hienoin lisäys mitä Rica on ikinä tehnyt. Saavutus kai sekin. Onneksi valmentajan neuvojen avulla seuraavat suorituskerrat näyttivät jo enemmän pohkeenväistöiltä, mitä nyt todella nopeilta ja jyrkiltä sellaisilta. Muutaman hyvinonnistuneen suoritteen jälkeen valmentaja oli sitä mieltä, että tähän on hyvä lopettaa, joten jäin vielä loppuverryttelemään innokkaan tamman. Siitä tuskin edes huomaa, että ollaan tehty lähes 1,5 tuntia töitä.

Walterson Gorica is a SIM-game horse!
Yhteydenotto / contact: E-mail
Photos © ransu.kuvat.fi (CC by-nc 3.0)


Blackwoods on virtuaalitalli, kaikki sivustolla oleva on allekirjoittaneen mielikuvituksen tuotetta! Blackwoods ei näy hakukoneissa. Otathan yhteyttä sähköpostitse, jos kysyttävää ilmenee?

Blackwoods is a SIM-game stable (virtual stable), everything at this site is the result of my imagination, and nothing happens for real. This site will not show in search. Contact me by e-mail if you have any questions.

Otsikkokuvan grafiikka © Vector Backgrounds & PinkOnHeads
Sivun koristekuvan © Kent Pledger (CC by 2.0)